Jubileum Regio72 knallend succes

Afgelopen weekend bestond Regio’72 40 jaar. Om deze mijlpijl te vieren organiseerde de club de gehele week activiteiten. Op woensdag was er een clinic georganiseerd en op vrijdag was de officiële receptie gepland waarbij verschillende genodigden aanwezig waren om de club te feliciteren met het 40 jarig bestaan. Onder de gasten waren verschillende vertegenwoordigers van omringende sportclubs, de pers, en de gemeente aanwezig. Tijdens de receptie werd het feestweekend officieel geopend door een speech van de voorzitter van Regio’72 Albert Oortgiesen. Na de speech van de voorzitter hielden de wethouder van Sport de heer Berkhoff, de bondsvoorzitter van KNKV Oost de heer van Essen en hoofdsponsor Peter Verstoep van Kenneth en Smith trainingen een speech waarin ze de club feliciteerden met het 40 jarig bestaan. NA deze toespraken was het jubileum officieel begonnen en kon iedereen van een hapje en een drankje genieten in een kantine die geheel was ingericht naar het 40-jarig bestaan van de korfbalvereniging.

De volgende dag begonnen de minder officiële festiviteiten. S’ochtends  begon de dag al vroeg met een feestje voor de Kangoeroes. Voor de jongste leden waren er allerlei spelletjes als het berenspel en een springkussen. De kinderen kwamen verkleed en mochten aan het einde van het feest een pannenkoek eten bij de club. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in en de kinderen hadden veel plezier in de spelletjes.

Aan het einde van de middag begon een mini toernooi tussen oud-leden. De organisatie had drie teams weten te formeren die elk een eigen periode representeerde. Zo was er een team van uit de jaren ’80, een team uit de jaren ’90 en een team uit de jaren ’00. Het minitoernooi was een groot succes te noemen. Er was grote belangstelling en het korfbalveld was gevuld met publiek. Doelpunten werden er minder gescoord maar dat mocht het plezier niet drukken, duidelijk werd dat de oud-leden behoorlijk creatief waren geworden. Het publiek werd dan ook verzien van een bijzonder schouwspel met fraaie passes en tackles. Maar vooral het feit dat de oud-spelers weer eens met elkaar konden korfballen was toch wel het hoogtepunt van de avond.

Het minitoernooi werd besloten met een lopend buffet, toen de korfballers de maag goed gevuld hadden begon de live-band Big=U te spelen. In de feesttent werd het jubileum voortgezet tot in de kleine uurtjes. Al met al kan er gesteld worden dat de jubileumcommissie van Regio’72 een geslaagd week hebben weten te organiseren. De week die op woensdag begon met de korfbalclinic en op zondag ochtend eindigde in de feesttent bracht leden en oud-leden bij elkaar om het 40 jarig bestaan van Regio’72 te vieren.