KIOS maatje te groot voor Regio ‘72

RUINERWOLD·Regio ’72 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper KIOS in het Drentse Ruinerwold. Deze tegenstander had de eerste wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en lieten opnieuw zien dat zij de absolute titelkandidaat zijn. Regio ’72 kwam er niet aan te pas en verloor met 21-14.

KIOS promoveerde vorig seizoen evenals Regio ’72 uit de tweede klasse, maar laat dit seizoen op het niveau van de eerste klasse zien dat zij ook daar bij de absolute top behoren. Ook in de wedstrijd tegen Regio ’72 liet KIOS hun bedoelingen blijken door binnen enkele seconden de openingstreffer te produceren. Rosanne Wassink tekende van afstand snel de gelijkmaker aan, maar vervolgens domineerde KIOS het duel. De ploeg schoot met scherp en was ook fysiek sterk. Pas na een 6-1 tussenstand kon Regio ’72 weer tegenscoren.

Tot 8-4 leek het dat Regio ’72 nog een kans had, maar in een korte fase scoorde KIOS opnieuw viermaal op rij. Door een paar goede acties aan Vaassense zijde vlak voor de pauze werd de ruststand op 13-7 bepaald. Vervolgens bleven beide ploegen doorgaan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Ondanks dat de opgelopen achterstand te groot was, bleef Regio ’72 wel doorvechten. Met in de slotfase de wisselspelers Romana Koetsier en Simon Nitert binnen de ploeg kwam een 21-14 eindstand op het scorebord. Ondanks dat Regio ’72 geen moment aanspraak op de overwinning kon maken, bleef het de tweede helft toch redelijk in het kielzog van KIOS.

Volgende week ontvangt Regio ’72 in sporthal De Wieken VDW-OLS uit Assen. Een nieuwe kans om de eerste overwinning van het zaalseizoen bij te schrijven.

Doelpunten Regio’72
Hidde Scholten, 4
Karel Mol, 2
Robin Zweekhorst, 2
Rosanne Wassink, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2