Klassebehoud Regio’72

In een rechtsreeks duel versloeg Regio’72 afgelopen zaterdag mededegradatiekandidaat DWS uit Kootwijkerbroek. De Vaassense korfballers stelden hiermee hun plek veilig en komen ook volgend seizoen weer uit in de 2e klasse van het KNKV.

De omstandigheden waren goed. De reserves van het tweede team gaven het goede voorbeeld en wonnen van Unitas. Ook zij zijn hiermee zeker van klassenbehoud. De tribune zat goed vol en de ploeg werd deze keer gesteund door de korfbalsterren uit de E2. Toch kwam de wedstrijd wat aarzelend op gang. Wellicht speelde de druk de ploegen parten, na een kwartier was er slechts vijf keer gescoord: 3-2. Gelukkig voor het publiek kwam hier wat verbetering in maar het spel imponeerde niet en ook de ruststand bevestigde dat het een spannende wedstrijd zou worden: 7-7.
Coach Willem Hofman voelde dat ingrijpen noodzakelijk was en startte de tweede helft met routinier Karel Mol in de ploeg. Dit zorgde voor meer vuur en de eerste twee doelpunten waren voor de Vaassenaren. Het lukte echter niet een definitief gat te slaan en de stand bleef gelijk opgaan. Wetende dat een wedstrijdpunt voldoende was bleef Regio’72 kalm en verzorgd spelen. Iedere voorsprong werd met gejuich ontvangen, maar de vreugde was extra groot toen wisselspeler Riacrdo Hulleman kort voor het eindsignaal de genadeklap toediende. Een opgeluchte ploeg bedankte het enthousiaste publiek; eindstand 14-13.
DSC01520
Doelpunten Regio’72
Tim van Huffelen, 4
Hidde Scholten, 4
Annemarije Kerkdijk, 2
Laurens Kozijn, 2
Ricardo Hulleman, 1
Tijs Schoemaker, 1