Kleine voorsprong voor Harry

Afgelopen vrijdag werd er met 11 enthousiastelingen weer een avondje gedart aan de Zichtstede. Vanwege het aantal deelnemers werd er gebruikt gemaakt van 3 banen. Dit hield in dat er telkens 6 man stond te gooien met daarbij 3 tellers, zodat er een 2-koppig publiek overbleef. Het publiek steeg naarmate de avond vorderde met maar liefst 300%, omdat enkele supporters waaronder Janus, Suraya en Lisa zich lieten zien! Wellicht hadden Harry en Robin hen opgetrommeld om hun onderlinge twist voor de titel ‘darter van het jaar’ een psychologisch voordeel te geven?

Voor Robin had dit helaas niet het gewenste effect. Hij wist in de voorrondes 3 punten te behalen maar dit was niet genoeg voor een plek in de halve finale. Met hem dolven Erich (5 punten), Rik (4 punten), Laurens (3 punten) en Matthijs (2 punten) ook het onderspit. Matthijs toonde zich een zeer optimistisch verliezer, want hij juichte als een finalist bij het behalen van zijn eerste punten in de ‘Dat’n doew ok’-competitie. Hij won deze punten van de heren T. W. en G. F., die wensten anoniem te blijven. Ton Witman, Bart, Marijke en Wim hadden ieders 6 punten behaald en stonden hierdoor gedeeld 3e. Gerrit Fredriks en Harry hadden met 7 en 8 punten hun plekje al veilig gesteld. De shoot-out tussen de 6-punters bracht Bart en Marijke naar voren als de andere halve finalisten.

Na het onafhankelijk loten door rasoptimist Matthijs stonden Harry en Marijke tegenover elkaar in de ene halve finale. Marijke gooide prima en pakte een leg, ze kon echter niet voorkomen dat Harry dit ook deed. Ze gooide er nog een schepje bovenop, wetende dat de volgende leg beslissing zou brengen. Marijke kwam snel bij een uitgooi, maar waarschijnlijk sloeg de spanning toe want het uitgooien kwam er niet van. Harry kwam naderbij maar had hier vervolgens ook last van. De situatie was dus dat welke darter als eerste zijn of haar dubbel kon raken, doorging naar de finale. Na een tijdje gooide Harry de verlossende pijl en kon hij aantreden voor een poging naar zijn vierde bekervermelding. Zijn tegenstander werd Gerrit. De andere halve finale was ook in een 2-1 stand geëindigd. Net als vorige maand begon Bart goed en had hij snel een leg te pakken. Hij verzuimde echter om een 2e leg te winnen. Gerrit greep de kansen wel door net iets scherper te gooien en had maar weinig pijlen nodig om te finishen. Dit had tot gevolgd dat deze halve finale ook een stuk eerder klaar was.

In de finale was het toch weer de omgekeerde wereld in vergelijking met de halve finales. Waar Gerrit in de halve finale snel uitgooide, lukte dat in de finale niet. Waar Harry in de halve finale de grootste moeite had, lukte in de finale wel weer alles voor hem. Dit betaalde zich uit in een 3-1 overwinning voor Harry, die daarmee voor de 4e keer zijn naam op de beker bij het gedeelte 2011/2012 zal zien verschijnen.

Deze avond maakt in ieder geval 1 ding duidelijk: de titel ‘darter van het jaar’ zal tussen Harry en Robin gaan. Met nog 2 reguliere avonden te gaan, 4 overwinningen op de naam van Harry en 3 op de naam van Robin, kan de rest hiervoor niet meer in aanmerking komen. Desalniettemin geen reden om niet meer te komen! Want zoals afgelopen vrijdag ook weer uitwees, is de gezelligheid nog altijd het belangrijkste aspect. Tot in de late uurtjes werd er nog vrolijk “bargehangen” door het gros van de deelnemers met sfeervolle ondersteuning van de muziek en komische filmpjes van cabaretiers. En er is nog plek genoeg voor meer personen! De volgende dartavond is op vrijdag 6 april en daarvoor kan je je nu alweer opgeven via darten@regio72.nl!

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S EN DE HALL OF FAME (LAATSTE FOTO)