Knappe overwinning voor Regio ‘72

De korfballers van Regio ’72 hebben goede zaken gedaan in de subtop van de tweede klasse B. Op bezoek bij DOS-WK in Enschede trokken de Vaassenaren met 17-19 aan het langste eind. Regio ’72 behoudt hiermee de tweede positie op de ranglijst.

Omdat het vlaggenschip van de Vaassenaren geen kampioen meer kan worden, worden de laatste wedstrijden de pijlen vooral gezet op het tweede team. Dit team strijdt om het kampioenschap in de reserve derde klasse, maar verloor deze week jammerlijk met 15-14 bij Blauw Zwart in Wierden.

Bij Regio ’72 mocht junior Casper Gensen in de basis starten en dat deed hij zeer verdienstelijk. Ondanks dat de ploeg van coach Brenda Voortman wat onwennig begon in Enschede speelde het met vertrouwen en legde het enkele mooie aanvallen op de kunstgrasmat. Na een 6-3 achterstand in de beginfase kwam Regio ’72 terug tot 6-6 en daarna zelfs op een voorsprong (8-10).

Het begin van de tweede helft was andermaal voor de ploeg uit Enschede, dat op een 16-13 voorsprong kwam. Op dat moment rechtte Regio ’72 de rug en wist zesmaal op rij te scoren. De wedstrijd werd hiermee volledig omgebogen, waarna de Vaassende ploeg de wedstrijd in de slotfase beheerst uitspeelde. Eindstand 17-19. Een knap resultaat, waarbij alle acht de basisspelers deze wedstrijd wisten te scoren.

Regio ’72 staat nu op een keurige tweede plaats, terwijl Regio ’72 S2 ondanks de nederlaag nog steeds alle kans heeft om de titel binnen te slepen. Komende zaterdag ontvangt de Vaassense selectie HHV uit Hollandscheveld. Het eerste team heeft daarmee nog een appeltje te schillen, aangezien het uitduel nipt verloren ging.

Scores Regio ’72:

Tim van Huffelen, 6
Hidde Scholten, 5
Ruth Schoemaker, 2
Tijs Schoemaker, 2
Bernadet van der Haar
Casper Gensen
Lauren Schoemaker
Leandra Koetsier