Korfbalmasterz en Regio’72

Het KNKV biedt korfbalverenigingen de mogelijkheid om haar leden een spelregelbewijs te laten halen. Alle leden vanaf 14 jaar komen daarvoor in aanmerking en zullen ook zeker toegejuicht worden dit te gaan doen. Hiervoor is een speciale website gemaakt: www.korfbalmasterz.nl. Dit is een initiatief van het KNKV in samenwerking met het NOC*NSF.

Korfbalmasterz.nl is een officiële website van het KNKV. (Jeugd)spelers en andere geïnteresseerden kunnen met deze tool op een leuke én leerzame manier met aantrekkelijke beelden de spelregels beter leren begrijpen. Daarnaast leren korfballers van jongs af aan de regels beter te accepteren en toe te passen tijdens de wedstrijd, als speler maar ook als trainer/coach, toeschouwer en uiteraard als scheidsrechter. Binnen Regio’72 vinden we dit een goed initiatief en dit willen we graag met elkaar gaan doen, zodat zoveel mogelijk leden vanaf 14 jaar, hun spelregelbewijs kunnen gaan halen.

Je kan nu al gaan oefenen op de site met oefenvragen op 20 verschillende spelsituaties. Je kan er ook voor kiezen om meteen het spelregelbewijs te proberen te halen. Natuurlijk staat er ook een document op de site met de belangrijkste regels.

Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.

Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen. Als het je binnen 3 pogingen niet is gelukt kan je aan ons vragen om het opnieuw aan te vragen.

Om de levels en de eindtoets te mogen doen heb je inloggegevens nodig. Mail naar Marije of Tim als je die wil hebben, dan krijg je ze opgestuurd per mail.

Het wordt dit jaar (t/m 31 dec 2016) gratis aangeboden door de bond. Het is de vraag of dat daarna ook nog zo is. Vandaar dat we graag zoveel mogelijk mensen nu hun spelregelbewijs willen laten behalen. Om dit in gang te zetten organiseren we ook een spelregelavond op 11 maart. Zie site voor meer informatie daarover!

Voor eventuele vragen kun je terecht bij Marije van Huffelen of Tim Kamphuis
timkamphuis90@gmail.com
marijevanhuffelen@gmail.com