Laatste thuiswedstrijd met een lach en een traan

Regio ’72 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen succesvol afgesloten. Regio ’72 speelde vooral een sterke tweede helft en won met 21-14 van SDO uit Westerhaar. De laatste wedstrijd stond ook in het teken van afscheid nemen van Hidde Scholten, die 15 jaar deel uitmaakte van het eerste team.

Op een zonovergoten en bloedheet sportpark Oosterhof wisten Regio ’72 en SDO elkaar aanvankelijk in evenwicht te houden. Toch wist Regio ’72 een kleine voorsprong te pakken. SDO kon echter lang bijblijven door enkele verre afstandsschoten en doordat Regio ’72 zelf enkele fouten maakte, waardoor vrije ballen werden weggegeven.

Met een kleine voorsprong ging Regio ’72 de rust in. De tweede helft werd er goed gespeeld door de Vaassense ploeg. Er werd zorgvuldig naar de goede kansen gezocht en vooral Jordi Molendijk schoot met scherp. Ook wist Regio ’72 het reboundoverwicht goed te benutten en liep langzaam uit naar een verschil van vier punten.

In de slotfase was het tijd voor de publiekswissel van aanvoerder Hidde Scholten, die werd vervangen door Kasper Schoemaker. Hidde heeft 15 jaar deel uitgemaakt van het eerste team en speelde ook vandaag weer een sterke en solide wedstrijd door op belangrijke momenten de rust te bewaren en doelpunten te maken.

In de slotseconde scoorde Regio ’72 de 21-14. Volgende week kan de ploeg van coaches Jan Tijs Heideveld en Ricardo Hulleman definitief de derde plek veilig stellen als het op bezoek gaat bij Rivalen in Doesburg. Dan moet er wel gewonnen worden.

Foto’s: Aalt Scholten