Laatste wedstrijd Regio’72 doet aan als ereronde.

VAASSEN- Na vorige week het kampioenschap gewonnen te hebben moest Regio’72 de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. SSS uit Wageningen, de nummer twee van de competitie was de tegenstander. De wedstrijd was een verplicht nummertje en dat was vooral te zien bij de formatie uit Wageningen. Regio’72 speelde rustig en haalde gemakkelijk de overwinning binnen. De eindstand was 14-5.

Degene die het Vaassense achttal dit seizoen enigszins gevolgd hebben, zou geen grote verwachtingen hebben voor deze wedstrijd. Regio ’72 werd afgelopen week kampioen, directe tegenstander SSS verloor. De directe confrontatie tussen de twee grootmachten uit de tweede klasse kwam dus als mosterd na de maaltijd.

Eigenlijk was het kampioenschap al twee weken geleden beslist toen SSS vernietigend verloor van Viking. Deze klap is de ploeg niet meer te boven gekomen. Het vlaggenschip uit Wageningen werd stuurloos, intern brak de oorlog uit met als resultaat dat een aantal spelers per direct uit de selectie stapte. SSS was zichzelf niet meer en dat was te zien in de wedstrijd.

Regio’72 begon als vanouds sterk, ze kwamen op een 5-0 voorsprong. Hierna ging de ploeg uit Vaassen rustig aan spelen. Het was duidelijk dat SSS niks in te brengen had tegen de suprematie van de Vaassenaren. De wedstrijd zelf was dan ook niet bijzonder, maar de sfeer bij de toeschouwers zat er wel goed in. Het was weer ouderwets gezellig op sportpark de Oosterhof.

Met een russtand van 7-1 en een tegenstander die een vernietigend lage moraal had waren de verwachtingen van de tweede helft erg laag. Spannend werd de wedstrijd ook niet meer, het deed meer aan als een ereronde. Met soms een grapje hier en daar speelde de korfballers de wedstrijd uit. Hoogtepunt van de dag het bedankje aan hoofdsponsor Peter Verstoep van Kenneth Smit Trainingen en het overhandigen van een korfbalbal door de heer Berkhoff, wethouder van de gemeente Epe.