Magistrale overwinning Regio72

VAASSEN- De grote kampioenskandidaat VDW-OLS stond afgelopen zaterdag op het programma voor reuzendoder Regio72. Met een gehavend elftal begon het eerste van de Vaassense korfbalformatie een vrijwel onmogelijk te winnen wedstrijd. Regio72 ging furieus van start en wist het onmogelijke wederom mogelijk te maken en stuurden VDW-OLS met de staart tussen de benen weer naar huis…

De heenwedstrijd tegen VDW-OLS lag nog vers in het geheugen. Twee weken geleden werd deze gespeeld in Assen. VDW-OLS, de ploeg die achterloopt op het wedstrijdschema maar wel bovenaan in de competitie staat was een maatje te groot voor de Vaassenaren. Na de wedstrijd kroonden de Assenaren zichzelf al tot de kampioenen. Misschien was dit iets te voorbarig, ze moesten namelijk ook nog in Vaassen spelen en Regio72 is dit seizoen thuis ongeslagen.

Toch leek de thuiswedstrijd in Vaassen vooraf onmogelijk om te winnen voor Regio72. VDW-OLS is een bijzonder goede ploeg en Regio72 miste twee belangrijke basisspelers Tim van Huffelen en Marije de Boer. Deze plekken werden ingevuld door Ricardo Hulleman en Kirsten Meier.

Regio72 begon de wedstrijd stormachtig, de eerste tien minuten speelde Regio72 de Assenaren helemaal van het veld en wisten een 6-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Door flitsende aanvallen en een goede scherpe wedstrijdinstelling wisten de Vaassenaren VDW-OLS de wil op te leggen. De kampioensploeg wist niet meer waar ze het moesten zoeken en probeerde door fysiek te spelen terug in de wedstrijd te komen. De Assenaren kwamen na tien minuten wedstrijd langzaam in hun spel en zette de achtervolging in.

Bij Regio72 speelden de invallers Ricardo Hulleman en Kirsten Meier beide een goede wedstrijd. Ze lieten zien dat ze gemakkelijk mee konden komen in de eerste klasse. Hulleman leek helemaal van een andere planeet en scoorde zelfs vijf keer. VDW-OLS kwam in de loop van de wedstrijd steeds dichterbij, maar Regio72 hield het hoofd koel. Ze speelden beheerst de wedstrijd uit en zijn nooit echt in de problemen. De eindstand werd 16-15 en de overwinning was te danken aan een geweldige start, fantastische teamwork en volwassen wedstrijdmentaliteit.

Nog steeds is promovendus Regio72 thuis ongeslagen, wat een fantastische prestatie is. Over twee weken moeten de Vaassenaren voor de tweede maal dit zaalseizoen naar Assen om het op te nemen tegen ASKO. Hopelijk halen ze dan ook in uitwedstrijden dit hoge korfbalniveau.

Doelpunten:

Ricardo Hulleman, 5

Hidde Scholten, 5

Karel Mol, 2

Willeke Kloezeman, 2

Karin van Huffelen, 1

Robin Zweekhorst, 1