Matchday: een terugblik

Afgelopen zaterdag speelden alle teams van Regio ’72 een thuiswedstrijd. Komende twee weekenden spelen (bijna) alle teams wederom thuis. Een korte terugblik op deze eerste zaterdag vol korfbal in Vaassen.

Onder prachtige weersomstandigheden begon de jongste jeugd om 10.00 uur ‘s ochtends. De kangoeroes kregen een leuke training van trainsters Nienke en Dionne, terwijl de meiden van de F1 hun eerste thuiswedstrijd speelden. Ondanks de 0-8 nederlaag spelen de meiden met veel plezier en is er al veel vooruitgang te zien.

Daarna was het de beurt aan de E en D. De meiden van de E1 zijn de competitie uitstekend begonnen, zeker omdat ze vorig jaar allemaal nog in de F speelden en nu op een hogere paal moeten scoren. Deze keer werd Devinco E3 met 9-3 verslagen. Ook de D1 en D2 speelden fanatieke wedstrijden en ook bij deze teams is de vooruitgang al goed zichtbaar. Regio ’72 D1 verloor met 4-6 van Unitas/Perspectief D5, maar Regio ’72 D2 wist juist met duidelijke cijfers te winnen van Spirit D3: 12-2. Zo staat Regio ’72 D2 na twee wedstrijden mooi bovenaan.

Voor C1 was het ook een spannende en felle strijd tegen Wit-Blauw/Green Organics C3. Deze wedstrijd bleef tot het einde toe spannend en werd knap met 5-3 gewonnen. Ook de A-teams mochten aan de bak. Regio ’72 A1 komt uit in wedstrijdkorfbal en had vooral in de beginfase een flinke kluif aan Dindoa A2. De snelle achterstand aan het begin kon niet meer worden goed gemaakt, waardoor met 8-14 werd verloren. Regio ’72 A2 wist wel te winnen in een hele spannende wedstrijd. Zwaluwen A2 werd op het nippertje met 8-7 verslagen.

Daarna was het de beurt aan de senioren. Helaas ging de wedstrijd van S2 niet door, maar het vlaggenschip mocht wel aan de bak tegen Olympia ’22 uit Borculo. Regio ’72 begon beroerd aan de wedstrijd en keek snel tegen een 0-3 achterstand aan. De ploeg bleef echter strijd leveren en knokte zich terug in de wedstrijd. Via een 6-7 ruststand waren de Vaassenaren de tweede helft de bovenliggende partij. Dit mondde uit in een welkome 15-10 overwinning, waardoor Regio ’72 nu samen met SDO op een tweede plek staat. En laat dit nu net de tegenstander van aankomende zaterdag zijn.

Tot slot was het de beurt aan Regio ’72 S3. Leuk om te zien dat dit team weer is gevuld, met veel spelers die al een X aantal jaren niet hadden gekorfbald. Dit team begon zeer voortvarend, maar wist een 9-1 voorsprong niet over de streep te trekken en verloor met 12-13. Gelukkig maakte de goed georganiseerde daghap een hoop goed, waardoor de toch al gezellige dag op een leuke wijze werd afgesloten.

Een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Hopelijk gaan wij komende twee weken nog een keer deze succesvolle dagen tegemoet. En zien wij weer veel bekenden in en buiten het veld.

Foto’s gemaakt door Fred Rijckenberg van de wedstrijden van C1 en A1 zijn op de homepagina www.regio72.nl te vinden.