Mooie thuisafsluiting selectie Regio ‘72

Na het vieren van de vele kampioenschappen van de jeugdteams B1, C1, D1 en F1 van Regio ’72 was het vanaf half vier de beurt aan de senioren-selectie. Het eerste en tweede team speelde de thuiswedstrijden tegen de eerste en tweede teams van Oranje Zwart uit Zwolle en deden beide goede zaken. Het eerste team speelde knap met 15-15 gelijk tegen de nummer 2 van de competitie, waardoor het een stevige positie in de middenmoot bezet. Het tweede team won verrassend eenvoudig met 12-7, waardoor ook dit team zeker niet meer kan degraderen. Dit betekent dat zowel het eerste als het tweede team ook komend jaar weer uitkomt in de tweede klasse.

De hoofdmacht van Regio ’72 speelde in de aanvangsfase redelijk, maar Oranje Zwart was toch de betere ploeg. De ploeg straalde in het begin van de wedstrijd meer rust en vertrouwen uit en bouwde binnen 10 minuten een 2-5 voorsprong op. Daarna probeerde Regio ’72 aan te sluiten en de schade te beperken. Dit ging echter niet vanzelf. Er ontstond een rommelige doelpuntloze fase waarin Regio ’72 wel wilde maar niet kon aansluiten. Na veel balverlies, een gemiste strafworp en slordig geforceerd spel waarbij Oranje Zwart ook niet door kon drukken, scoorde Oranje Zwart een kwartier voor de rust toch weer als eerste: 2-6. Daarna leek Regio ’72 onbevangener te spelen, daardoor kwam er meer rust en structuur in de ploeg en kon de achtervolging ingezet worden. Na een sterke fase kwam Regio ’72 terug in de wedstrijd, ruststand 7-9.

In de tweede helft was er een gelijkopgaande strijd. Voor beide teams stond er voor de competitie niet zo veel meer op het spel, waardoor een leuke partij ontstond om naar te kijken. De echte spanning werd toch voelbaar in de eindfase van de wedstrijd. Twaalf minuten voor tijd scoorde Oranje Zwart 14-14 en het begon duidelijk te worden dat de eindfase wel spannend moest worden. Er werd lang niet meer gescoord, totdat Annemarije Kerkdijk alles was paars was hoop gaf door met een doorloper 1 minuut voor het einde van de officiële speeltijd Regio ’72 op voorsprong te zetten. Deze voorsprong kon echter niet vastgehouden worden. In de extra tijd van drie minuten, die de scheidsrechter vanwege blessures door liet spelen, kreeg Oranje Zwart de kans nog terug te komen. Men bleef uiterst geconcentreerd en rustig goede aanvallen op zetten en gaf Regio ’72 niet de kans de bal te onderscheppen en de wedstrijd uit te spelen. Dat de club uit Zwolle dit zo goed deed was op zich al reden om de uiteindelijke score en de gelijke eindstand terecht te vinden.

Al met al een mooie dag voor Regio ’72 dat afscheid nam van de selectietrainers Pascal Selker en Gert van Essen. Na de prachtige resultaten met de kampioenschappen van de jeugdteams bleek ook de selectie in staat de dag voor Regio ’72 mooi af te sluiten.