Nederlaag voor Regio ’72 in laatste veldwedstrijd voor de zaal

De laatste veldwedstrijd voor de korfballers uit Vaassen weer de zaal in gaan, was de return tegen Sparta uit Nijkerk. Een pittige tegenstander die over veel schijven makkelijk tot scoren komen en het vooral moeten hebben van de schotkracht van de dames. Zaak dus voor Regio om dit af te stoppen en vooral hun eigen spelletje te spelen.

Bij Regio ’72 startte Erica Oosterhoff op de plek van Ruth Schoemaker.

De wedstrijd begon van beide kanten vrij scherp. Beide teams hadden weinig moeite met het vinden van de korf en lang ging het dan ook gelijk op. In de 2e fase van de eerste helft wist Sparta een gaatje te slaan van 5 doelpunten en hield deze vast tot de rust: 7-12.

Na de rust schoot Sparta gelijk uit de startblokken en door 2 snelle goals werd het verschil naar 7 getild. De Vaassenaren gaven niet op en bleven knokken voor een goed resultaat maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Sparta. De gasten beschikten simpelweg over meer kwaliteit. Het is Regio ’72 te prijzen dat ze niet alleen tegen Sparta, maar ook tegen de andere topteams als KVZ en Fiducia, telkens een goede wedstrijd weten neer te zetten en het dit soort teams ontzettend lastig maken.

Het verschil is in de tweede helft even boven de 7 punten gekomen maar verder lieten de Paars-witten het niet komen, en stapten met een 17-24 eindstand van het veld.

Na de wedstrijd was het tijd om Robin Zweekhorst in het zonnetje te zetten. Robin is vele jaren actief geweest als speler van het 1e van Regio ’72, en heeft dit seizoen op een ontzettend treurige manier afscheid moeten nemen van de sport.
Zelf had hij de intentie om nog 1 of 2 jaar in het 1e team van Regio ’72 te spelen om met opgeheven hoofd afscheid te nemen, maar een slepende knieblessure gooide roet in het eten. De selectieleden wilden zich daarin niet onbetuigd laten en hebben een origineel wedstrijdshirt laten inlijsten met alle namen erop als dank voor alles wat Robin alle jaren heeft betekend voor de club als speler.