Nieuwe jaar begint goed voor Verslootje

De vijfde dartavond van het seizoen en de eerste van 2011 zorgde wederom voor een nieuwe winnaar. Ditmaal voor het eerst geen man maar een vrouw als winnaar! Marijke “Verslootje” stond haar mannetje en won de beker voor de komende maand.

Er was een redelijke opkomst met 13 deelnemers, een enkeling had nog een nieuwjaarsreceptie maar gelukkig bleven er voldoende darters over om er een leuk toernooi van te maken. Net als vorige maand gingen de voorrondes behoorlijk gelijk op. Na alle 30 voorrondewedstrijden was Jeroen de sterkste met 8 gewonnen legs. Vlak achter hem volgden Harry en Marijke met 7 legs. Voor de vierde plek moest er een shootout tussen Thomas en Robin gehouden worden. Na 9 pijlen was beslist dat Thomas ook in de halve finale mocht gooien. Robin viel met 6 legs dus net buiten de boot, net als Arik en Lex (beiden 5 legs) en Bas (4 legs) die in zijn laatste wedstrijd door Rik aan de kant werd gezet waardoor een kans op de halve finale niet doorging.

Voor Harry, Jeroen, Marijke en Thomas was het toernooi nog niet klaar. In de ene halve finale ging het tussen Harry en Jeroen en in de andere tussen Marijke en Thomas. Harry had weinig moeite met Jeroen die deze wedstrijd niet uit de verf kwam, terwijl hij in de voorrondes geen wedstrijd verloren had. Nogal pech voor Jeroen dus die het toneel moest verlaten en de eerste finaleplek aan Harry af moest staan. De andere halve finale was spannender: Thomas wist op een 1-0 voorsprong tegen Marijke te komen en het leek voor hem de goede kant op te gaan. Marijke gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist heel knap de 2 benodigde legs binnen te halen waardoor zij dus met 2-1 Thomas versloeg en de tweede finaleplek opeiste.

De daaropvolgende finale tussen Harry en Marijke was een memorabele finale. Beide darters waren extreem geconcentreerd en grepen daardoor zo af en toe naar het verkeerde bierglas, waar de geboeide toeschouwers smakelijk om konden lachen. De wedstrijd liep gelijk op, 1-0, 1-1, 2-1 en uiteindelijk 2-2. De laatste leg was bloedstollend spannend voor zowel het publiek als de darters zelf en dat was aan het gooien ook goed te zien. Beide darters stonden aan het einde op een uitgooi en kregen allebei kansen om deze beslissende leg te pakken. Het was Marijke die haar pijl als eerste in de dubbel uitgooi mikte en zodoende de avond met 3-2 winst afsloot. Na de bijbehorende ontlading bij deze laatste pijl was de eerste vrouwelijke winnaar van het seizoen een feit. Voor de maand januari zal Marijke haar naam op de beker krijgen en daarmee is er elke avond nog steeds een andere winnaar geweest!

De volgende avond zal weer laten blijken of deze unieke reeks van verschillende winnaars wederom gevolg krijgt. Voor wie het niet meer helemaal helder voor de geest heeft, de winnaars tot nu toe zijn op volgorde: Wim, Jeroen, Robin, Harry en Marijke. Tot volgende maand!

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S VAN DEZE AVOND