Nieuwe namen op de wisselbekers bij Regio’72


BEKIJK HIER DE FOTO’S

Een ware traditie bij Regio’72: schutteren op Koningsdag. Het tegenovergestelde van het normaal zo dynamische en snelle spel dat korfbal kenmerkt. In plaats daarvan vanuit stilstand geconcentreerd schieten en zoveel mogelijk doelpunten maken op een afstand van 6 meter naar de korf. Als het ware dus ‘het dart-onderdeel’ van de korfbalsport, een specialisatie waarin een enkeling erg bedreven is, maar waar toch iedereen aan meedoet omdat gezelligheid en samenzijn op Koningsdag de boventoon voert. Ook al waren er een paar voormalig schutterkampioenen niet aanwezig, er waren nog voldoende schuttertalenten om hun naam in de wisselbeker te verzilveren.

Voor de seniorencompetitie schreven 30 deelnemers zich in en bij de jeugdcompetitie deden 17 kinderen mee. Met 5 seniorenpoules en 2 jeugdpoules ging het schutteren van start. Bij de senioren kwamen in 4 poules duidelijke winnaars naar voren die het maximale aantal van 10 punten behaalden. In 1 poule eindigden Sylvia Vreeken en Thijs van ’t Erve (de winnaar van vorig jaar) allebei op 9 punten, maar door een beter doelsaldo nam Sylvia de 1e plek in. Voor de overige 3 plekken in de kwartfinales werd gekeken naar de 3 beste nummers 2. Ook hier viel de verdedigend schutterkampioen net buiten de boot, doordat Thomas Gerritsen weliswaar hetzelfde aantal doelpunten tegen had, maar net 1 doelpunt meer gescoord had.

Bij de jeugd eindigden Gaby en Bernadet in de ene poule met 14 punten bovenaan en in de andere poule waren dat Dian en Jochem met 13 en 12 punten. Jouke, Kim en Melany hadden maar liefst 11 punten gehaald, maar dat was helaas net niet genoeg om door te gaan naar de halve finales.

De 4 kwartfinalewedstrijden bij de senioren werden gespeeld tussen Hidde Scholten – Sylvia Vreeken, Jordi Molendijk – Robin Vreeken, Bram Nitert – Thomas Gerritsen en Aart Bosch – Robin Zweekhorst. Een extra regel vanaf de kwartfinales is dat er met 2 doelpunten verschil gewonnen moet worden. Hidde en Jordi schoten allebei wel heel scherp, waardoor hun wedstrijden met 10-4 en 10-6 binnen 5 minuten beslist waren. Een aantal minuten later won Bram met 10-6 van Thomas en de wedstrijd tussen Aart en Robin, die het langst duurde doordat het verschil in doelpunten steeds 1 bedroeg, eindigde in 14-12.

De halve finales bij de jeugd waren nog spannender. Bij de ene wedstrijd namen Jochem van der Haar en Gaby Bakkenes het tegen elkaar op. De score ging gelijk op, maar Jochem wist de laatste belangrijke doelpunten eerder te maken en hij won met 10-7. De andere wedstrijd tussen Dyan van der Veen en Bernadet van der Haar duurde een stuk langer. De dames schoten allebei zo goed en scoorden zo lang met elkaar mee, dat er een score uitkwam die nog nooit zo hoog is geweest bij het schutteren. Dyan trok uiteindelijk aan het langste eind en zette samen met Bernadet een ongelofelijke score van 26-24 neer.

Daarna was het ook voor de senioren tijd om aan de halve finales te beginnen. De wedstrijden gingen tussen Bram en Jordi, bekenden uit de selectie van Regio’72, en de lange mannen Robin en Hidde, beiden uit het 1e team van Regio’72. Jordi was zijn scherpte uit de kwartfinales nog niet kwijt en schoot Bram er vrij vlug af met 10-3. De andere partij ging gelijker op en net als in de kwartfinale tegen Aart ging Robin met Hidde over de 10 doelpunten heen. Dit keer moest hij echter zijn meerdere erkennen en Hidde won de partij met 15-13.

Vervolgens werd de finale bij de jeugd gespeeld. Dyan en Jochem waren allebei gebrand om te winnen en hun naam in de wisselbeker gegraveerd te krijgen. Er werd om en om gescoord en het leek ook een lange wedstrijd te gaan worden. Helaas bleef Jochem bij de 6 doelpunten even steken en Dyan zag haar kans schoon om de winst binnen te halen. Dat deed Dyan dan ook: ze schoot de laatste doelpunten erin voordat Jochem zijn scherpte weer teruggevonden had en won met 10-6!

De finale bij de senioren verliep ongeveer hetzelfde. Hidde en Jordi stonden als terechte finalisten tegenover elkaar en hadden al hun wedstrijden nog gewonnen. De eerste doelpunten werden om en om gemaakt, maar daarna bleef het bij beide mannen eventjes uit. Hidde herpakte zich als eerst en schoot er vervolgens bal na bal in. Bij Jordi werd de druk misschien te hoog, want hij kwam maar niet verder dan het 5e doelpunt. Een spannende finale werd het dus niet, maar Hidde had daar uiteraard lak aan en schoot zijn 10e doelpunt koelbloedig binnen.

De schutterkampioenen van 2014 Dyan en Hidde zullen hun namen dus ingegraveerd terugzien op de wisselbekers! Allebei wonnen zij het schuttertoernooi voor het eerst en ze poseerden dan ook maar al te graag voor de winnaarsfoto! Hopelijk zijn zij er volgend jaar ook weer om hun titel te verdedigen, maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat er weer twee nieuwe namen op de beker bij komen! Tegen die tijd mogen zij zich weer goed voorbereiden, want deze Koningsdag bewees in ieder geval dat de concurrentie sterk is!