Nipte nederlaag voor Regio ‘72

Door een nipte 16-15 nederlaag bij titelkandidaat TOP in Vroomshoop blijft de competitie voor Regio ’72 tot de laatste speelronde spannend. In de knotsgekke tweede klasse C staan de Vaassenaren nu op een degradatieplaats.

De verschillen in de tweede klasse C zijn dusdanig klein, dat elke wedstrijd vooraf niet te voorspellen is. Ook nu ontspon zich een gelijkopgaande strijd tot 5-5. Daarna pakte Regio ’72, waar Marleen van der Haar de geblesseerde Lauren Schoemaker verving, het initiatief en liep uit naar 6-8. Deze voorsprong was echter van korte duur. TOP strafte enkele foutjes van de Vaassense ploeg af en ging met een 10-8 voorsprong de rust in.

Na de pauze probeerde Regio ’72 het gat te dichten, maar dit lukte nauwelijks. Coach Willem Hofman bracht de wisselspelers Carmen Gensen, Ricardo Hulleman en Thomas Gerritsen binnen de lijnen. Regio ’72 bleef knokken voor wat het waard was, maar TOP kon de voorsprong behouden door geroutineerd lange aanvallen op te zetten en waar mogelijk tijd te rekken. In de slotminuut wist Regio ’72 voor het eerst de aansluitingstreffer te forceren, maar er was onvoldoende tijd om nog een gelijkspel te behalen. Door de 16-15 nederlaag waren de druiven zuur.

TOP is nu samen met Elburg gedeeld koploper. Volgende week vechten zij in een onderling duel om de titel. Voor alle overige ploegen in de poule dreigt mogelijke degradatie. Regio ’72 staat nu op een degradatieplaats. Volgende week ontvangen zij het reeds gedegradeerde Keizer Karel, dat de laatste weken goede uitslagen behaalt. Dit duel moet gewonnen worden door de Vaassenaren om vrijwel zeker te zijn van handhaving.

Doelpunten Regio ’72: Tim van Huffelen 5, Annemarije Kerkdijk 2, Laurens Kozijn 2, Tijs Schoemaker 2, Anne Stegeman, Ruth Schoemaker, Hidde Scholten, Ricardo Hulleman.