Nipte overwinning Regio’72

VAASSEN – Op papier was er weinig verschil tussen Regio’72 en Refleks uit Rijswijk. Voorafgaand aan de wedstrijd zat er 1 punt verschil qua stand en 2 punten qua doelsaldo tussen beide ploegen in het voordeel van Regio’72. Bij de eerste ontmoeting in Rijswijk werd er nog met 12-7 verloren, maar in deze thuiswedstrijd heeft Regio’72 dat rechtgezet door met 11-10 te winnen.

De weersomstandigheden waren goed voor een mooie pot korfbal. Ondanks weinig tot geen wind werd er niet veel gescoord. De Vaassenaren namen wel het heft in handen en kwamen op voorsprong. Ze verzuimden echter om in de eerste helft al verschil te maken, terwijl dat gelet op de kansen prima gekund had. Dit gaf Refleks de gelegenheid om bij te blijven en bij rust was de stand een magere 4-3 voorsprong.

In de tweede helft zette Regio’72 een korte sprint in. Ruim een kwartier lang liet de herkenbare kracht van het team zich even zien en won daarmee wellicht de wedstrijd. Er werd een gat van 4 doelpunten geslagen en dit gaf het nodige vertrouwen in een goede afloop. Maar wederom werd er vergeten om door te drukken. Op het spel viel niet veel aan te merken, het waren gewoonweg de kansen die niet afgemaakt werden. Daardoor werd het nog even spannend in de slotfase toen Refleks ook doelpunten begon te maken en dichterbij kwam. Regio’72 had het allemaal wat beter kunnen uitspelen door in de laatste minuten langer in balbezit te blijven, maar desalniettemin had Refleks net geen tijd genoeg om na de 11-10 nog een punt uit het duel proberen te halen. Voor Regio’72 was het eindsignaal van de scheidsrechter dan ook een opluchting, ze had het zichzelf moeilijker gemaakt dan nodig maar de punten waren in ieder geval binnen.

Deze overwinning zet het puntentotaal van Regio’72 op 13. Gezien de punten van de onderste twee ploegen uit de poule kan de handhaving van de 1e klasse niet meer ontglippen. Het zicht op de onderste plekken is dus ver weg en dat is ook wel te zien in de stand. Regio’72 staat nu 2e met 4 punten achterstand op de koploper. Over twee weken brengt Regio’72 een bezoekje aan deze koploper. Met een beetje goede wil valt hier nog een leuk resultaat te behalen, de ploeg uit Vaassen heeft immers niets te verliezen.

Doelpunten Regio’72
Hidde Scholten, 3
Robin Zweekhorst, 3
Marije van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Karel Mol, 1