Ontknoping 2e klasse C blijft spannend

In de poule waar iedereen van iedereen lijkt te winnen, kan het nog steeds alle kanten op. Van de 8 ploegen kunnen er 7 theoretisch nog bijna op elke plek eindigen. Alleen de laatste plek is zeker voor Keizer Karel, maar zij doen net als De Graafschap toch hun sportieve plicht en snoepen punten af van de bovenste plekken.

Op zaterdag 7 mei begaf Regio’72 zich naar het zonovergoten Elburg om het op te nemen tegen de plaatselijke korfbalploeg. Ondanks de hitte begon de wedstrijd aan beide kanten scherp met doelpunten over en weer. Maar waar Regio’72 dit niet volhield, bleef Elburg stug doorgaan en hield de punten in huis met een 19-10 eindstand.

Ook al keken de Vaassenaren tegen een 1-0 achterstand aan, ze bogen dit al gauw om naar een 2-1 voorsprong. Hierop sloot Elburg aan en vervolgens scoorde Regio’72 weer als eerste. Dit ging door tot 4-4. Daarna leek het team zichzelf de eerste schok toe te brengen door een strafworp te missen. De schoten gingen ineens ook minder makkelijk, want ze leken iedere keer wel door de korf te gaan, maar door botte pech besloten ze telkens toch weer het mandje uit te springen. Elburg toonde hier geen last van te hebben en daardoor liep de ploeg uit naar 8-4 en dat gat bleef in stand tot aan de rust: 11-7.

Coach Willem Hofman gaf aan dat het spel uitstekend was en zeker niet onderdeed voor de tegenstander, maar dat een aantal persoonlijke verdedigende foutjes en simpelweg het afmaken van kansen wel nodig was om dat ook in cijfers uit te drukken. De Vaassense formatie begon vol moed, maar bij het uitblijven van voldoende doelpunten ebte de hoop op een positieve afloop langzaam weg. Doordat zelfs de meest open kansen zoals doorlopers, korte kansen, 4 strafworpen en net zoveel vrije ballen werden gemist, werd de tweede helft ook geen echte wedstrijd meer en stond er een 19-10 eindstand op het bord.

Na deze speelronde staan de nummers 1 t/m 7 dicht bij elkaar: Elburg op 15 punten, gevolgd door Hellas en TOP op 14 punten, gevolgd door Juventa, Oranje Zwart en Regio’72 op 12 punten en DKOD op 11 punten. Met nog 2 speelronden te gaan waarin elke ploeg maximaal 4 punten kan behalen, kan er nog van alles gebeuren. Zowel het kampioenschap als degradatie zijn binnen handbereik. Tijdens het pinksterweekend worden er geen wedstrijden in deze poule gespeeld, maar in het weekend daarna reizen de Vaassenaren af naar TOP in Vroomshoop, waar ze hopelijk wel potten kunnen breken.

Doelpunten Regio’72
Tim van Huffelen, 4
Hidde Scholten, 3
Anne Stegeman, 1
Laurens Kozijn, 1
Ruth Schoemaker, 1