Ook Dindoa verslaat Regio ‘72

In Ermelo werd Regio ’72 voor de vierde keer op rij in het zaalseizoen verslagen. Ditmaal was tegenstander Dindoa te sterk voor de Vaassenaren. Na een op zich spannende wedstrijd die tot diep in de tweede helft alle kanten uit kon, trok Regio ’72 in de slotfase opnieuw aan het kortste eind. De eindstand van 19-14 was weliswaar geflatteerd, maar drukte de Vaassense hoofdmacht opnieuw met de neus op de feiten. Het moet blijven knokken voor het behalen van de eerste punten in klasse 1C.

De wedstrijd begon stroef voor Regio ’72. Al na 4 minuten stond de ploeg al op een 4-1 achterstand, waardoor het opnieuw achter de feiten aan liep. Regio ’72 klampte gelukkig daarna aan en knokte zich goed terug in de wedstrijd. Het grootste deel van de eerste helft leek het er ook duidelijk op dat Regio ’72 vat op Dindoa kreeg en langzamerhand het vertrouwen uitstraalde dat een overwinning in de maak was. Na 21 minuten wedstrijd was de achterstand inmiddels omgebogen naar een 6-8 voorsprong. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd de wedstrijd tot twee keer toe onderbroken door blessures. De tweede keer door een blessure van Annemarije Kerkdijk, die helaas met een enkelblessure het veld moest verlaten. Dit was extra tragisch, omdat ze net verkozen was om als vaste speelster in het eerste team te spelen, als opvolgster van Marije van Huffelen, die wegens zwangerschap de selectie tijdelijk verlaten heeft. Willeke Kloezeman werd, koud van de bank, als vervangster ingezet.

Na een ruststand van 9-9 bleef de wedstrijd spannend, wat door een 15-14 tussenstand, 7 minuten voor tijd, ook door het scorebord bevestigd werd. In de slotfase bleek Regio ‘72 echter opnieuw niet in staat de strijd uiteindelijk in haar voordeel te beslissen. Na een regen van persoonlijke fouten werd de wedstrijd uiteindelijk kinderlijk eenvoudig uit handen gegeven.

Komende zaterdag moet Regio ‘72 opnieuw proberen zichzelf te herpakken en de eerste punten binnen te slepen. Tegenstander is dan Exakwa uit Lelystad. Deze ploeg won haar ·eerste twee punten wel, door verrassend Elburg te verslaan. Regio ’72- Exakwa wordt zaterdag 8 december gespeeld in sportcentrum ‘De Wieken’ in Vaassen. Aanvang van de wedstrijd is om 17.25 uur.