Ook Wim twee keer

 

Nadat Marijke twee keer de beker op haar naam had gezet, is Wim nu ook voor de tweede keer aan de beurt. Wim pakte dit seizoen al de eerste dartavond, dat was nog in september 2010, en maart 2010 wordt hiermee aan het rijtje toegevoegd.

Deze avond lieten veel darters van zich horen. Ondanks dat Harry en Robin, allebei vaste darters, er niet bij konden zijn, waren er toch 15 aanmeldingen. Dat betekende dat er 38 voorrondewedstrijden gegooid gingen worden. Toen die allemaal gespeeld waren, was het nog niet meteen beslist wie er doorgingen naar de halve finale. Thomas met 6 gewonnen legs en Jeroen van der Haar, Laurens en Ricardo met 5 gewonnen legs vielen in ieder geval net buiten de boot. Marijke en Tim waren al wel verzekerd van een plekje met 8 legs. De overige 2 halve finale-plekken werden besloten middels een shoot-out, want Jeroen van ‘t Einde, Rik en Wim waren alledrie op 7 legs geëindigd. Van dit drietal gooide Wim het hoogst, gevolgd door broertje Jeroen. Voor Rik was het dus uit met de pret en hij kon bij de anderen aan de bar plaatsnemen.

Eén halve finale ging tussen Marijke en Wim. Marijke had haar zinnen ongetwijfeld op de 3e overwinning gezet, maar Wim was ook van plan om door te stoten naar de finale. Wim kwam met 1-0 voor, Marijke maakte 1-1 gelijk en in de laatste leg gooide Wim zijn dubbel en won verdiend met 2-1 een plek in de finale. De andere halve finale tussen Tim en Jeroen van ‘t Einde eindigde in eenzelfde uitslag. Hier was het na 3 legs Tim die met de 2-1 winst aan de haal ging en Jeroen uitschakelde.

Zo stonden Tim en Wim tegenover elkaar in de laatste ronde. Beide darters hadden tot nog toe een goede avond achter de rug met allebei slechts één verliespartij in de voorrondes. De finale werd onverwacht toch wat eenzijdig. Wim bleek namelijk nog wat bewaard te hebben voor de finale en gaf Tim geen kans. De scores lagen hoog en met name het uitgooien werd door Wim goed uitgevoerd. Daarom was het ook niet gek dat Wim met 3-0 Tim overrompelde.

De strijd voor de beker is dus nog in volle gang. Met nog twee reguliere avonden te gaan, staan Marijke en Wim op 2 gewonnen avonden, gevolgd door Harry, Jeroen van der Haar en Robin met 1 gewonnen avond. Er kan dus nog van alles gebeuren in die laatste 2 avonden. Gaat Marijke of Wim haar of zijn voorsprong verder uitbouwen? Weet Harry, Jeroen of Robin nog één van beide of beide avonden te pakken? Of staat er nog een andere darter op om de beker twee keer achter elkaar te winnen? Als de volgende avond gespeeld wordt, zal er weer een hoop duidelijk worden. Tot dan!

 

 


KLIK HIER VOOR DE FOTO’S