Opnieuw gelijkspel voor Regio ’72

Regio ’72 heeft voor de tweede keer op rij gelijkgespeeld. Op bezoek bij DOS-WK in Enschede waren de Vaassenaren wel de morele winnaar door in de slotseconde de 18-18 gelijkmaker te scoren.

Bij Regio ’72 startte Marije van Huffelen in de basis. In de beginfase nam Regio ’72 snel een voorsprong, maar DOS-WK wist ook snel weer terug te komen tot 6-6. Op dat moment wisten de Vaassenaren een gaatje te slaan naar 6-9, maar stond het vizier niet scherp genoeg om de voorsprong verder uit te breiden. DOS-WK scoorde binnen korte tijd drie keer en kwam terug tot een 9-9 ruststand.

Ook de tweede helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Regio ’72 kwam vrijwel elke keer op voorsprong, maar telkens had de tegenstander uit Enschede een weerwoord. Op een 17-17 tussenstand was het DOS-WK dat voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong wist te pakken. Uitgerekend Robin Vreeken, die lange tijd bij Regio ’72 speelde, tekende voor deze belangrijke treffer. Toen DOS-WK in de slotminuten een lange aanval speelde en lange tijd het balbezit hield, leek een nederlaag een voldongen feit voor Regio ’72. Toch wisten de Vaassenaren de bal nog eenmaal te onderscheppen en wist het met enkele seconden op de klok nog een vrije bal te versieren. Door te onstuimig inspringen, kreeg Regio ’72 een strafworp. Door deze te verzilveren werd de eindstand op 18-18 bepaald.

Regio ’72 heeft nu twee punten verzameld uit de eerste drie wedstrijden en kan een zege goed gebruiken. Volgende week ontvangen de Vaassenaren in sporthal De Wieken om 17.15 uur Woudenberg. Ook Woudenberg heeft tot dusverre twee punten verzameld.

Doelpunten Regio ’72:
Robin Zweekhorst, 7
Tim van Huffelen, 4
Hidde Scholten, 3
Bart Bosman, 1
Lauren Schoemaker, 1
Marije van Huffelen, 1
Ruth Schoemaker, 1