Opnieuw pakt Regio ’72 de punten

Het vlaggenschip van Regio’72 heeft zaterdag de derde korfbalwedstrijd op rij gewonnen. De eerste vier wedstrijden waren minder fortuinlijk, maar toen kwam de geest uit de fles en werden de broodnodige punten gepakt.

Tegenstander Huizen stond puntloos onderaan de ranglijst, maar in de Wieken liet dit team al snel zien dat ze geenszins van plan waren de punten in Vaassen te laten. Zij opende de score, maar Regio’72 pareerde onmiddellijk met een tegendoelpunt. Tot een score van 6-6 werden de doelpunten om en om gemaakt. De thuisclub had moeite om hun eigen spel te spelen. Huizen speelde bij vlagen chaotisch en Regio’72 liet zich verleiden hierin mee te gaan. Hierdoor kelderde het niveau van de wedstrijd en werd er veel balverlies geleden aan beide kanten. Het aanvalsspel was te geforceerd en er werd te weinig gelet op de goede kansen.

De ruststand was in het voordeel van Regio (7-6) en voor trainer-coach Pascal Selker was er werk aan de winkel. Hij heeft een hartig woordje met de spelers gesproken en dat mistte zijn uitwerking niet. Na rust scoorde Regio’72 meteen tweemaal. Nog een keer kwam Huizen terug tot één punt, maar vervolgens liepen de Vaassenaren verder uit en trokken zij de wedstrijd naar zich toe. De eindstand op het scorebord was 14-9. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 10 januari a.s. in de Wieken. Dan is ook weer zaak om de punten te pakken, want de gevarenzone is nog in beeld.

De doelpunten zijn gemaakt door Tim van Huffelen (3), Robin Zweekhorst (3), Thomas Gerritsen (3), Hidde Scholten (2), Ruth Schoemaker (1), Willeke Kloezeman (1) en Annemarije Kerkdijk (1).