Parabool ook dit keer te sterk voor Regio’72

De uitwedstrijd tegen de Parabool werd in de allerlaatste minuut beslist. Hierdoor keerde Regio’72 zonder punten weer naar huis. Een goede motivatie om de punten dit keer in Vaassen te houden, maar ook om uitzicht te behouden op het kampioenschap. Bij winst zou Regio’72 2 punten achter de Parabool staan in de stand.

Regio’72 begon goed aan de wedstrijd en bouwde een 6-2 voorsprong op. Net zoals de uitwedstrijd moest Regio’72 toezien hoe de Groningse studenten aan de bak gingen en langzaam dichterbij kwamen. Ook dit keer zorgden de dames van de Parabool ervoor dat het gat gedicht werd. Met een kleine achterstand van 9-10 werd er gerust.

De wedstrijd kon nog alle kanten op. Beide teams deden in de tweede helft niet onder voor elkaar. Halverwege de tweede helft begon Regio onrustig te spelen. Kansen werden te snel en ongecontroleerd genomen. De Parabool maakte hier dankbaar gebruik van en trok langzaam de wedstrijd naar zich toe. Met een 15-18 trad de Parabool tevreden het veld af, verstevigde zijn koppositie en kon het genieten, zoals je het van studenten mag verwachten, van een koud biertje.

Hoewel er voor het eerste niets meer op het spel staat deze competitie gaat het tweede een spannende fase tegemoet. Het ligt op koers voor het kampioenschap en staat 4 punten los van de nummer 2. Mocht het de komende wedstrijden winnen, dan zal de laatste thuiswedstrijd op 1 juni het kampioenschap hopelijk worden binnengehaald. Mocht het kampioen worden dan gaat het tweede volgend seizoen zowel in de zaal als veld reserve tweede klasse spelen.