Promotie voor Regio ‘72!

Regio ’72 keert na de degradatie van vorig seizoen binnen een jaar weer terug in de tweede klasse. In de beslissingswedstrijd tegen Animo uit Geldermalsen bleek de ploeg van coach Brenda Voortman duidelijk de sterkste door met 16-10 te winnen.

Regio ’72 miste enkele spelers, waardoor Willeke Kloezeman, Marije van Huffelen en Jordi Molendijk in deze belangrijke wedstrijd in de basis mochten starten. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein in Arnhem. Toch leek het meer een thuiswedstrijd voor Animo, aangezien zij met heel veel publiek en een dj er een groot feest van maakten.

Dit feest bleek voor Animo van korte duur. Regio ’72 begon zoals vaker zwak en had even tijd nodig om te wennen aan de ambiance. Na een vlotte 0-3 achterstand begon Regio ’72 ook met korfballen en werd de achterstand al snel omgebogen naar een 8-4 voorsprong. Animo begon al voor de rust met wisselen en kwam mede hierdoor terug tot een 8-5 ruststand.

In de tweede helft scoorde Jordi Molendijk direct de 9-5 en dit was het sein voor wederom een sterke fase van Regio ’72. Mede door het inbrengen van Anne Stegeman, die terugkeerde van een blessure, liep Regio ’72 verder uit naar zelfs een 16-7 voorsprong. De ervaren ploeg bleef erg rustig spelen en was continu de bovenliggende partij. De vooral verdedigend sterke Vaassense ploeg won uiteindelijk met 16-10 en kon het promotiefeest gaan vieren.

Een mooi succes na de degradatie van vorig jaar. Regio ’72 speelde een sterk seizoen en wist op deze wijze toch verdiend promotie af te dwingen. Een prestatie van de gehele selectie, want onder andere door vele blessures heeft iedereen een bijdrage geleverd.

Scores Regio ’72: Jordi Molendijk 5, Hidde Scholten 3, Robin Zweekhorst 3, Tim van Huffelen 3, Willeke Kloezeman, Lauren Schoemaker.