Purple Hooligans winnen schutterskorven op NK Korfbal PubQuiz

Op woensdag 30 december was het zover, de allereerste NK Korfbal PubQuiz. Voor Regio’72 deed ook een team mee, namelijk de Purple Hooligans. Dit zijn Tim, Marije, Gert en Maeike. Bonusspeler was Jouke. Niet opgegeven, wel van grote waarde bleek tijdens de quiz.

Om 20.00 uur begon de quiz, georganiseerd door Dalto uit Driebergen. Er deden ruim 300 teams mee van zo’n 150 verenigingen. Er waren twee verschillende klassementen. Een teamklassement. Hierin werd een ranking gemaakt van de deelnemende teams. Ook was er een clubklassement. Daarin werd van iedere club de gemiddelde score gebruikt. In beide klassementen waren er voor de eerste 6 plaatsen mooie prijzen te winnen (de eerste prijs in het clubklassement was zelfs €750,00!)
Er waren 8 ronden, waarvan de helft bestond uit korfbalvragen en de rest was algemeen. Hierbij kan je denken aan ‘het nieuws van 2020’, ‘sport’ en ‘viraal’. Ook was er tussen de ronden door een verloting.

Na wat opstartproblemen en daardoor het vervallen van ronde 1 (die was voor veel teams niet goed in te vullen door verbindingsproblemen) gingen we van start. Fanatiek als altijd werd de eerste ronde helaas vrij mager gemaakt. Het ging over reclame, we hadden 2 van de 8 vragen goed. Geen beste start van deze competitie. Daarna kwamen we op stoom, als het over korfbalvragen gaat zit je bij Gert en Tim wel goed. Ook de ronde sportvragen was geen al te groot probleem. De ronde viraal was voor ons een lastige, maar daar kwam de generatiekloof om de hoek kijken. Jouke wist hier flink wat punten te scoren voor de Purple Hooligans!

Uiteindelijk was de quiz rond 23.30 uur afgelopen. Helaas hadden we bij de verloting tussendoor geen prijs gewonnen en de scores waren ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Hoop op een prijs hadden we dan ook niet echt. Op de uitslag moesten we wachten tot donderdagmiddag. En toen kwam de grote verrassing! Zowel in het teamklassement als in het clubklassement zijn we in de prijzen gevallen! Voor de club hebben we 2 schutterskorven gewonnen, deze zullen in mei/juni geleverd worden. Waarom dan pas zal je denken? Het is een nieuw product, wij krijgen de allereerste exemplaren!! Als team hebben we shirts van Korfball World gewonnen.

Al met al was het een gezellige avond met uiteindelijk een mooie opbrengst. Wij zeggen: voor herhaling vatbaar!

Uitslagen: https://daltoinside.nl/nkkorfbalpubquiz/