Regio’72 laat Steeds Hooger een toontje lager zingen.

VAASSEN- Na een goede competitie start van Regio’72 moesten de Vaassense korfballers het afgelopen zaterdag opnemen tegen streekgenoot Steeds Hooger. Ondanks deze derby nog nooit eerder in een officiële competitie had plaatsgevonden waren beide teams tot op het bot gemotiveerd om te winnen. De wedstrijd ging furieus van start en eindigde in een uitputtingsslag waarbij de Vaassenaren aan het langste eind trokken.

Ondanks dat de derby geen geschiedenis kent waren beide teams geen vreemde van elkaar. De korfbalwereld is klein en de onderlinge bekendheid groot. Nadat Steeds Hooger de titelaspiraties had uitgesproken voelden de Vaassenaren zich geroepen om de Apeldoorners op hun plek te zetten. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de eerste officiële Regio’72 – Steeds Hooger.

De wedstrijd begon in een heel hoog tempo waarbij beiden teams sterk speelden en gemakkelijk scoorden. Robin Zweekhorst opende al snel de score. Waarna Steeds Hooger langzij kwam. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en zeker in het begin van het duel liep de score gelijk op. De voorsprong was dan ook van korte duur. De Vaassenaren kwamen wederom voor en de wedstrijd veranderde langzaam in een uitputtingsslag. Regio’72 trok na het eerste kwart van het duel langzaam de wedstrijd naar zich toe. Lange tijd stond er een voorsprong van twee doelpunten in het voordeel van de Vaassenaren op het scorebord. Uiteraard wist de thuisploeg wel raad met deze situatie. De wedstrijd werd als vanouds solide uitgespeeld en de tegenstander kwam niet meer in de mogelijkheid om te winnen. Sleutel tot de overwinning was het uitschakelen van ster speler Andries van de Let en het sterke optreden van Karel Mol die op de beslissende momenten zijn stempel op de wedstrijd drukte.


De mogelijkheid om de wedstrijd met een groot verschil te winnen werd steeds groter, thuisploeg verzuimde dit echter te doen. Mede hierdoor kwam aan het einde van het duel nog heel even de spanning terug in de wedstrijd. Na een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter·kwamen de Apeldoorners terug tot 11-10 een situatie waarbij menig speler het hoofd op hol laat slaan. Maar Regio’72 bleef uiterst rustig en de wedstrijd eindigde in 12-10. Resultaat van deze overwinning is dat Regio’72 de ranglijst aanvoert in de eerste klasse.

Volgende week staat Refleks op het programma. De ploeg heeft al verloren van Steeds Hooger in de voorgaande competitie ronde. Er liggen dus punten te wachten in Rijswijk, maar de Vaassenaren zullen dan wel sterk moeten spelen.

Doelpunten Regio’72

Karel Mol 4

Robin Zweekhorst 3

Willeke Kloezeman  2

Hidde Scholten 2

Tim van Huffelen 1