Regio ’72 1 kan goede start competitie geen vervolg geven, het verliest in Rijswijk van Refleks.

Na een prima start in de eerste klasse met twee overwinningen op Haarlem en op Steeds Hooger moest het eerste team van Regio ’72 vandaag zijn meerdere erkennen in Refleks. Na een redelijk begin, waarin Regio ’72 de tegenstanders uit Rijswijk aardig weerstand kon bieden, werd gedurende de wedstrijd vorderde steeds duidelijker dat winst er vandaag niet inzat. De wedstrijd werd uiteindelijk vrij duidelijk met 12 – 7 verloren.

De uitwedstrijd werd gedeeltelijk in de regen gespeeld, bovendien stond er een harde wind. Hele andere omstandigheden dus als in de eerste twee duels. Ondanks de duidelijkheid die de einduitslag geeft, was het niet zo dat Regio ’72 kansloos was. Regio ’72 kwam goed uit de startblokken en nam gelijk een 0-1 en 1-2 voorsprong. Evenals vorige wedstrijden werden daarna ook volop kansen gecreëerd, maar deze keer werden er te weinig van benut. Wel was duidelijk dat er hard voor gewerkt moest worden. Refleks verdedigde zeer scherp, en gaf weinig ruimte weg. Zelfs het uitverdedigen werd Regio ’72 vrij lastig gemaakt waardoor het veel kracht en energie kostte om zelf steeds nieuwe kansen te creëren. Wel bleef ook Regio ’72 sterk en geconcentreerd verdedigen, waardoor de ruststand van 7-5 toch nog wel te overzien leek.

Na de rust wilde Regio ’72 zichzelf snel in de wedstrijd terugvechten om opnieuw punten mee naar huis te nemen. Deze keer lukte dat echter niet. De eerste opgelegde kans werd opnieuw gemist en toen Refleks wel twee keer tot scoren kwam zakte het vertrouwen zienderogen weg. Refleks kon vrij gemakkelijk uitlopen naar een 11-5 tussenstand en speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit. Helaas konden ook de invallers Marije van Huffelen en Laurens Kozijn aan het einde van de wedstrijd het tij niet meer keren, waardoor de eindstand 12 – 7 op het scorebord vastgelegd werd.

Het was duidelijk dat het geen schande was om van deze ploeg te verliezen. De competitie is echter nog lang niet gelopen. Na drie speelrondes is er al geen enkel team meer zonder puntverlies. Dat betekent dat we waarschijnlijk een spannende competitie tegemoet kunnen zien. Volgende week staat er weer een thuisduel op het programma, om 15.30 tegen AW.DTV. We hopen weer op een grote opkomst, om ons eerste team weer het goede gevoel te geven, zodat ze de draad van goed spelen en punten pakken weer op kunnen pakken.