Datum: 29-03-2014

Geschreven door: Bart Bosman

16. Een interessant getal. Het staat gelijk aan het aantal keer dat Karel, wanneer hij een van zijn onhoudbare acties naar binnen maakt, onderuit gaat en daarmee een strafworp versiert. Het staat ook gelijk aan het aantal keer dat Laurens een schot lost, waarmee hij menig piloot de schrik aanjaagt, voordat de bal ringloos door de korf valt. Het aantal keer dat Bram de Nobelprijs voor Humor probeert te veroveren met zijn woordgrapjes ligt echter een stuk hoger..

Maar genoeg lolletjes!!!!!

Het staat ook gelijk aan het aantal doelpunten die ons 2e team gemaakt heeft tegen Elburg 2 vorige week! Reden genoeg dus om met vertrouwen toe te leven naar de wedstrijd van gisteren: Regio ’72 2 – HKC 2.

De voorbereiding staat zoals altijd in het teken van lolletjes in het begin(totdat assisent-trainer Bram er genoeg van heeft) om daarna vol overgave over te schakelen naar wedstrijdmodus.

Het weer was ons gunstig gezind, met een temperatuur van rond de 20 graden en in de loop van de middag een heerlijk briesje, kortom, het perfecte weer voor de mooiweer-korfballers van Regio! Na eerst de wedstrijd van het 1e te hebben gezien, trokken we al snel de conclusie dat verliezen ons niet ging gebeuren. Dan zouden we na 5 minuten al “door de mand vallen”(he he).

Na een zeer korte peptalk van Gert, was iedereen er klaar voor. Na de overwinning op Elburg, zouden we vandaag die positieve lijn doorzetten. Het vertrouwen is groot, zeker na een heel succesvol zaalseizoen, dus zouden we dit varkentje wel eens even wassen.

Het tegendeel was echter waar. De wedstrijd begon, en beide ploegen kwamen heel moeizaam op gang. Er werd in de eerste 15 minuten zelfs niet gescoord, tot onze eigen Hulk(Jesper) de score opende met een mooi afstandsschot. Helaas voor ons vond HKC vrij snel ook de weg naar de korf en maakte gelijk. Vanaf dat moment ging het heel erg gelijk op. Er werd om en om gescoord, en met een 4-3 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft gingen beide teams verder waar het in de eerste helft mee was gaan rusten. Regio en HKC bleven beide scoren en 20 minuten voor het einde van de wedstrijd stond er een spannende 6-6 op het scorebord. Toen besloot Pascal(onze gelegenheidscoach door afwezigheid van Gert) in te grijpen. Jesper werd gewisseld voor Mollie(Karel) en dat pakte goed uit want Regio scoorde twee keer snel achter elkaar, waardoor met een 8-6 voorsprong de overwinning bijna was veiliggesteld.

In de laatste vijf minuten mocht onze eigen Laurens “maanbal” Kozijn nog zijn minuten meepakken voor topscorer Bart! Er werd nog eenmaal gescoord, door HKC weliswaar, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Regio ’72 heeft de weg omhoog gevonden en met 4 punten uit 2 wedstrijden zullen de rivaliserende teams het dun langs de benen voelen lopen als de korfbalgiganten uit Vaassen langskomen!