Regio 72 A2 – ASVD/KWOOT A2

Datum: 19-04-2014

Geschreven door: Tessa Leerkes

Na een duidelijke training van afgelopen maandag, waarin het overduidelijk was dat de A2 afgelopen zaterdag weer als een team moest spelen. De teambuilding weer terug moest komen. Maar vooral, het werken voor elkaar belangrijk was. In de zaal stond er een team die werkte voor elkaar. Tot op heden was dit op het veld nog niet het geval.

De wedstrijd afgelopen zaterdag had een duidelijk doel, er staan als een team en winnen. Dit lukte in het begin ook echt heel erg goed. De verdediging had het aanvallende vak van ASVD goed onder de knie want er werd niet gescoord door ASVD. Maar, in het aanvallende vak voor Regio werd er ook niet gescoord. Dit hield in dat het na zeker een kwartier spelen nog steeds 0-0 was. Er kwamen zoveel kansen voor de A2, ze gingen er alleen niet in. De score werd geopend met een doorloopbal uit de ruimte die Tessa goed afmaakte. 1-0 voor de Vaassenaren.
Weliswaar werd dit door ASVD gelijk afgedaan met een doelpunt aan de kant van ASVD. 1-1
Dit liet Paul zich geen tweede keer zeggen, want gelijkstand? Nee daar moet je bij Paul niet mee aankomen. Hij gooide er een mooi afgemaakt doorloopballetje in wat de score na 2-1 trok. Een kleine voorsprong van 2-1 werd een lange tijd vastgehouden. Maar vlak voor rust gooide ASVD er nog een doelpunt in. 2-2 was dan ook de ruststand van deze saaie, maar tot op het moment van de rust een betere wedstrijd voor de A2 dan de afgelopen weken.

Na rust stond het weer een lange tijd 2-2. De wedstrijd was denk ik voor de omstanders erg saai om te kijken? Na rust kwam er een voorsprong van 2-3 voor ASVD. En werd het hierna al snel ook op puur geluk 2-4. Nog niks aan de hand dachten wij als spelers, want 2 punten? Die kun je wel weer bijtrekken. Dit probeerden we door nog twee wissels in te zetten. Inez werd eruit gehaald en daarvoor kwam Lisa in de plaats. Ook werd Jorn eruit gehaald en hier kwam Tobias voor. Maar, ASVD kreeg heel veel geluk. Zij schoten nog twee keer en deze twee schoten vielen er ook allebei in. 2-6. Met nog vijf minuten te spelen was de wedstrijd voor de A2 over.

De wedstrijd was dan wel verloren. Maar het teamgevoel, de teambuilding en het werken voor elkaar is wel langzaam terug gekomen. Met dit positieve gevoel gaan we er de komende drie wedstrijden weer vol tegenaan. Winnen kunnen we, en dat gaan we deze drie tegenstanders nog maar eens goed bewijzen!