Regio ’72 al vijf wedstrijden onverslaanbaar!

Regio - TDK 250114De Vaassense korfballers van Regio ’72 kregen TDK op bezoek. Nadat ze de heenwedstrijd hadden verloren, maar alle thuiswedstrijden hadden gewonnen, zou het waarschijnlijk een spannende wedstrijd worden. En dat werd het….

Regio ’72 had al tijdens de uitwedstrijd gemerkt dat de Friese korfballers snel, fysiek en lang waren. Daarom waren ze goed voorbereid en konden ze hun spel enigszins aanpassen.
Ondanks deze goede voorbereidingen wist TDK toch na anderhalve minuut op een voorsprong te komen van 0-2. Gelukkig herpakten de Vaassense spelers zich weer snel en scoorde invalster Willeke Kloezeman de 3-2. Vanaf dat moment heeft Regio ’72 niet meer achter gestaan. Het zelfvertrouwen groeide naar mate de wedstrijd vorderde. Al liet Regio ’72 nog veel opgelegde kansen liggen, de thuisploeg wist het scorebord in hun voordeel te houden. Het tempo lag hoog en er werd goed gekorfbald. De 11 – 8 ruststand gaf dan ook een goed beeld van de eerste helft.

De tweede helft verliep eigenlijk ook prima. Met name TDK had zijn spel iets aangepast, gaf Regio ’72 wat meer ruimte en bleven wat meer in de korfzone. Hierdoor ging het tempo in de wedstrijd omlaag en werd in de tweede helft aanzienlijk minder gescoord dan in de eerste helft.  Carmen Gensen kreeg nog een luid applaus en een compliment van de scheidsrechter omdat ze in een prachtig duel de bal weer in handen van Regio ’72 wist te krijgen. Regio ’72 bleef de bovenliggende partij al kwam TDK in de slotfase nog wel terug van 15-10 naar 15-13. Met de eindstand van 15 – 13 mag Vaassen trots zijn op deze toppers! Toppers zijn het, want in de eerste helft van het seizoen zijn er nog wedstrijden verloren, nu niet meer. Al vijf wedstrijden onverslaanbaar en hierdoor staan ze nu op een gedeelde eerste plaats.

De medekoploper staat volgende week op het programma, uit naar Tietjerk in Leeuwarden. Hopelijk houdt Regio ’72 deze “winning mood” vast en komen ze volgende week met een overwinning weer naar Vaassen!