Regio ’72 begint 2012 uitstekend

De korfballers van Regio ’72 hebben afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door concurrent Telstar met grote cijfers aan de kant te zetten. Door een 21-11 overwinning is Regio ’72 van de laatste plaats af.


De Vaassense korfballers hadden uit de eerste zes wedstrijden slechts één punt gehaald en bivakkeerden hierdoor op de laatste plaats in de eerste klasse D. De laatste wedstrijden was het spel weliswaar van een goed niveau, maar bleken de toppers uit de eerste klasse net een maatje te groot in doelpuntrijke wedstrijden. Het was zaak tegen concurrent Telstar uit Hoevelaken eindelijk de eerste overwinning te behalen.

De Vaassense korfballers waren zich hier terdege van bewust. Femke Scholten debuteerde zeer verdienstelijk in de basisformatie van coach Jasper Keizer welke scherp aan de wedstrijd begon. Telstar had de punten echter ook hard nodig, waardoor zich in de beginfase een gelijkopgaand duel ontspon. Na een kwartier bij een 6-6 tussenstand kwam Regio ’72 echter helemaal los. Onder luide aanmoedigingen van het publiek in De Wieken schoten de Vaassenaren met scherp en wisten in het slotsignaal van de eerste helft het scorebord op een 16-8 ruststand te zetten. Een uitstekende uitgangspositie voor de tweede helft.

Op het moment dat Regio ’72 na de pauze meteen uitliep naar 18-8 leek de wedstrijd gespeeld. Doordat Regio ’72 de scherpte van de eerste helft niet kon vasthouden en Telstar besloot een vertragende tactiek toe te passen, was de tweede helft voor de toeschouwers minder aantrekkelijk. De Vaassense korfballers speelden de wedstrijd professioneel uit en besloten de wedstrijd op een 21-11 eindstand.

Regio ’72 stijgt hiermee een plek op de ranglijst. De Vaassenaren staan met drie punten nog een punt achter Telstar en TOP Vroomshoop. TOP is juist de tegenstander die volgende week opnieuw om 17.00 uur op bezoek komt in De Wieken. De uitwedstrijd ging nog ongelukkig verloren voor Regio ’72, dus een goede kans om dit recht te zetten en wederom belangrijke punten te pakken.