Regio ’72 begint 2024 goed

De korfballers van Regio ’72 begonnen het nieuwe jaar met een uitwedstrijd tegen TOP in Vroomshoop. In het verleden kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen, maar de laatste jaren niet meer. TOP stond vooraf in de middenmoot terwijl Regio ’72 de ongeslagen koploper is in de derde klasse. Bij Regio ’72 stond Marije van Huffelen in de basis.

In de eerste aanval wist TOP gelijk een mooi doelpunt te scoren. Regio ’72 scoorde echter snel tegen en nam het heft in handen. Met goed verzorgde aanvallen en een prima afronding werd al snel een ruime voorsprong genomen. Via een 5-10 tussenstand werd de ruststand op 6-14 bepaald. Ook in de tweede helft bleef Regio ’72 de sterkere ploeg. Toen Pascalle Molendijk tweemaal achter elkaar scoorde, hadden alle basisspelers minimaal een keer gescoord. Tot een 8-21 tussenstand was het verschil groot, maar daarna stokte het spel bij de Vaassense ploeg enigszins. Terwijl TOP juist beter ging schieten en in de slotfase het gat nog enigszins kon verkleinen. Bij Regio ’72 vielen de junioren Dionne de Groene, Dyan van der Veen, Kasper Schoemaker en David van Lokhorst nog in. De eindstand was 15-24 in het voordeel van de ploeg van coach Dion Scholten.

Nu heeft Regio ’72 alle zes de tegenstanders verslagen en wachten de terugwedstrijden. Volgende week is hekkensluiter Ons Clubje te gast in Vaassen. Om 17.40 uur start de wedstrijd in sporthal De Wieken. De E1 is dan Team van de Week.