Regio ’72 behaalt tweede overwinning

De korfballers van Regio ’72 hebben hun tweede overwinning behaald. Na de nederlaag vorige week in een spannend duel tegen Blauw Zwart, mochten de Vaassenaren nu op bezoek in het Drentse Elim. Na een sterke slotfase werd ruim gewonnen: 11-20.

Regio ’72 moest onder zware omstandigheden aantreden op het Drentse natuurgras en kreeg tijdens de wedstrijd enkele fikse buien te verwerken. Desondanks begonnen de Vaassenaren goed aan het duel. Snel werd een 1-5 voorsprong gepakt, maar Elko bleek een hardwerkende tegenstander en kwam terug tot 5-5.

De Vaassenaren speelden in sommige fases te gehaast, maar bleven wel aan de goede kant van de score. Jordi Molendijk zette de ploeg op een 8-9 voorsprong in het rustsignaal.

Ook de tweede helft startte rommelig. Het spel lag enkele keren stil met blessures en ongelukkige acties. Pas na een kwartiertje lukte de Vaassense ploeg om rust in het spel te krijgen en het scorend vermogen te benutten. Vooral Bart Bosman en Jochem van der Haar kwamen op stoom. Het laatste kwartier was Regio ’72 heer en meester en liep alsnog uit na een 11-20 overwinning.

Aanstaande zaterdag is er weer een thuiswedstrijd en ontvangt Regio ’72 Lintjo om 15.30 uur op sportpark Oosterhof.