Regio’ 72 bezorgt Triaz eerste punt

Amsterdam – Alhoewel Regio’72 afgelopen zaterdag in Amsterdam de beste papieren had, kon de ploeg geen echte vuist maken tegen het laag geklasseerde Triaz. Uiteindelijk waren de Vaassenaren blij met de 15-15 eindstand, waarmee Triaz in deze competitie haar eerste wedstrijdpunt binnensleepte.

Vanaf het eerste fluitsignaal wist Regio’ 72 dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Coach Jasper Keizer had de ploeg gewaarschuwd geconcentreerd en vechtlustig te beginnen. Het was  echter Triaz dat het beste  uit de startblokken kwam. Waar de schoten van de Vaassenaren nauwelijks de korf raakten en de ploeg rebound-duels verloor, waren aan Amsterdamse zijde met name de dames bijzonder scherp in de afronding. In een mum van tijd prijkte er een 5-1 achterstand op het scorebord. Wakkergeschud door deze verrassing toonde Regio’72 echter haar veerkracht en kwam terug tot 5-5. Helaas moest de ploeg door een aantal verdedigende slordigheidjes de score daarna aan de Amsterdammers laten, maar met een 8-6 ruststand kon de strijd nog alle kanten op.

Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Rosanne Wassink, die met een aantal slimme goals een belangrijk aandeel had in de score. Deze snelle score kreeg helaas geen vervolg en weer liep Triaz uit via 12-8 naar 14-10. Het Amsterdamse publiek leek de overwinning al te proeven, maar opnieuw bleek Regio’72 over veel veerkracht te beschikken. De aanvallen werden langer en de controle kwam langzaam terug. Opnieuw werd, met inmiddels invaller Ilse Heideveld in de ploeg, een achterstand van vier doelpunten gestaag ingelopen. Na twee belangrijke treffers van Robin Zweekhorst in de slotfase was de stand weer gelijk en deze keer gaven de Vaassenaren die positie niet meer weg. Eindstand 15-15.

Met dit resultaat verstevigt Regio’ 72 haar positie in de middenmoot en is de doelstelling, handhaving, steeds meer binnen bereik. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Zwaluwen op het programma. Dit is de laatste veldwedstrijd van dit najaar en een mooie kans om voor eigen publiek te laten zien dat Regio’ 72 thuishoort in de eerste klasse.

 

Doelpunten Regio’ 72

Robin Zweekhorst, 5

Hidde Scholten, 3

Rosanne Wassink, 3

Tim van Huffelen, 2

Karel Mol, 2