Regio ’72 Boekt belangrijke overwinning

Het zit de mannen en vrouwen van Regio ’72 niet mee dit veldseizoen. Het spel is vaak alleraardigst en de scherpte is er ook zeker, maar toch eindigen ze dit veldseizoen iets te vaak aan de verkeerde kant van de streep.
Neem vorige week de wedstrijd tegen KVZ, waarin Regio 1, weliswaar geflatteerd, van het veld stapte met een 18-28 nederlaag. De stand doet anders vermoeden, maar het spel was, zeker de eerste helft en het begin van de tweede helft, heel behoorlijk. Kansen genoeg dus in deze zware poule om toch punten te gaan binnenhalen.

De volgende tegenstander was LUNO uit Bodegraven, net als Regio ’72 verkerend in de onderste regionen van de poule. Zaak dus voor de Vaassenaren om deze wedstrijd te winnen om aansluiting te houden met de middenmoot.

Bij Regio ’72 startte Anne Stegeman in de basis voor de afwezige Ruth Schoemaker.

Waar Regio in de voorgaande wedstrijden als een komeet uit te startblokken schoot, was dit tegen LUNO compleet anders. Zeker het eerste kwartier speelden de Vaassense korfballers zonder echte beleving. Gevolg was een donderspeech van coach Pascal Selker na 20 minuten. Hierna begon het te draaien en speelde Regio ’72 stukken beter. Er zat veel meer energie in, Ze lieten zien over meer kwaliteit te beschikken dan de thuisploeg en speelden zich naar een 7-9 ruststand.

In de tweede helft zette Regio deze lijn door en liepen ze uit naar een voorsprong van 3 punten. Even kwam LUNO tot 1 punt verschil: 11-12, maar door vier doelpunten op rij van de Vaassenaren was het verzet van de Bodegravers gebroken; 11-16.

Een zeer belangrijke overwinning dus voor de Paars-Witten, want hiermee klimmen ze over LUNO heen in het klassement en bezetten nu de 6e plaats.

Volgende week is de laatste veldwedstrijd van dit jaar voor we weer richting de zaal gaan. Hier zal Sparta Nijkerk de tegenstander zijn, waartegen Regio ’72 genoeg kansen heeft op een mooi resultaat.