Regio ’72 boekt overtuigende eerste thuisoverwinning

Na een ietwat tegenvallende eerste helft van het veldseizoen, maken de korfballers uit Vaassen zich op voor de zaalperiode. Na vorig jaar gedegradeerd te zijn, komen de Vaassenaren nu uit in de 3e klasse. Gezien de teamsamenstelling en de kwaliteiten van de spelers, is het niet heel vreemd dat de Paars-witten worden gezien als potentiële kampioen in deze poule. Zaak dus voor Regio ’72 om dit waar te maken. De eerste horde betrof Achilles uit Almelo.

De wedstrijd begon aardig gelijk op. Na een kwartier spelen liep Regio ’72 even uit naar een verschil van 4, maar zeker in de 1e helft bleef Achilles goed bij. Dit kwam ook mede door de vele gemiste kansen van de thuisploeg. Bij een 8-7 voorsprong met nog 5 minuten op de klok wist Regio 4 keer op rij te scoren en het verschil naar 5 te tillen: 12-7.
Helaas wisten ze dit niet vast te houden en door 3 goals in de laatste 3 minuten van Achilles gingen beide teams rusten met een 12-10 stand in het voordeel van Regio ’72.

In de tweede helft begon Regio een stuk sterker. Goede kansen werden gepakt en ook benut en zo wisten de Vaassenaren uit te lopen naar een 17-11 voorsprong.
Hierbij was het echte verzet van Achilles gebroken. De Almeloërs kwamen steeds moeilijker vrij en begonnen steeds onmogelijker pogingen te nemen. Dit dankzij de constante pressing van Regio ’72.

De laatste 15 minuten was vooral leuk voor de aanwezige toeschouwers, want de thuisploeg liep steeds verder uit en wist uiteindelijk de barrière van 30 doelpunten net niet aan te tikken.

Bij een 28-16 stand floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Regio ’72 kan terugkijken op een geslaagde openingswedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DTS uit Surhuisterveen op het programma. Een onbekende tegenstander dus zaak om komende week een goede voorbereiding te draaien om weer optimaal voor de dag te komen.