Regio ´72 boekt teleurstellende nederlaag

Vorige week begonnen de korfballers uit Vaassen hun zaalseizoen overtuigend met een 28-16 overwinning op Achilles uit Almelo. Het vertrouwen en geloof in eigen kunnen is groot, en gezien de tegenstander van dit weekend, DTS uit Surhuisterveen, moest de goede start van vorige week een vervolg krijgen.

Bij Regio ’72 startte Casper Gensen in de basis.

Vanaf het eerste fluitsignaal kwam Regio eigenlijk meteen in de problemen. Kansen werden niet benut en op werklust werd het afgetroefd door een zeer fysiek spelend DTS. Regelmatig gingen de Friezen zelfs over het randje en dit leidde tot frustratie van de Paars-Witten.

Regio begon steeds meer tegen zichzelf te korfballen en hier maakte DTS handig gebruik van door gestaag mee te scoren. Bij een 5-5 stand gingen de teams rusten.

De tweede helft was er niet echt verschil te merken. DTS bleef zo nu en dan zeer ruig de duels opzoeken en Regio liet zich daarin meetrekken. Met nog tien minuten te spelen stond er 12-10 in het voordeel van de Friezen op het bord en dit was ook tevens de eindstand. Regio kon geen vuist maken en wist de korf niet meer te vinden. Ook de beide wissels (Ruth Schoemaker en Bart Bosman) konden het tij niet keren.

Een zure nederlaag tegen een team wat beduidend minder was. Zaak dus voor Regio om bij elkaar te blijven en de focus te leggen op volgende week. Dan staat de uitwedstrijd tegen Harkema op het programma. Willen de Vaassense korfballers bovenin mee blijven doen dan is een goed resultaat van essentieel belang.