Regio ’72 doet uitstekende zaken

De korfballers van Regio ’72 hebben afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan. Door zelf ruim te winnen van hekkensluiter Pallas ’08 en de nederlaag van HHV namen de Vaassenaren afstand van de degradatieplaatsen. Regio ’72 stijgt zelfs van de zesde naar de vierde positie in de tweede klasse D.

Op een zeer winderig veld in Leeuwarden hadden Regio ’72 en Pallas ’08 aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Toen Regio ’72 eenmaal de eerste treffer aantekende, kwam het op stoom en liep het uit naar een 4-8 ruststand. De ploeg wist ondanks de harde wind steeds meer kansen te creëren, terwijl de aanvallen van Pallas ’08 snel werden onderbroken.

In het tweede bedrijf bleef Regio ’72 de bovenliggende partij, maar wist gedurende lange tijd niet te scoren. Pallas kwam nog één keer terug tot 6-8, maar toen scoorde Regio ’72 drie keer binnen korte tijd en was de wedstrijd gespeeld. De Vaaassenaren speelden de wedstrijd met goede lange aanvallen uit. De prima leidende scheidsrechter floot af bij een 8-14 eindstand.

Doordat concurrent HHV verloor van Oranje Zwart staat Regio ’72 met twee wedstrijden te gaan drie punten voor op de degradatieplaatsen en is de ploeg zo goed als veilig. Door de andere uitslagen in de poule steeg Regio ’72 naar een gedeelde vierde plek. Volgende week ontvangt Regio ’72 Oranje Zwart in Vaassen. Een tegenstander waar nog een appeltje mee te schillen valt, want er werd dit seizoen al drie maal van verloren, terwijl de overwinning enkele keren dichtbij was.