Regio ’72 doet uitstekende zaken

De korfballers van Regio ’72 gingen op bezoek bij hekkensluiter Blauw Zwart in Wierden. Met een ruime 12-19 overwinning deden de Vaassenaren goede zaken op de ranglijst. Door het verlies van koploper Sparta en andere concurrenten staat Regio ’72 op een derde positie met slechts twee punten achterstand op de koploper.

Blauw Zwart is weliswaar de hekkensluiter, maar blijkt in de praktijk een lastig te kloppen ploeg, omdat veel wedstrijden met een minimaal verschil worden verloren. De Wierdenaren begonnen dan ook zeer gedreven en binnen een minuut hadden zij al tweemaal gescoord. In het vervolg van de eerste helft kreeg Regio ’72 verdedigend de boel goed onder controle en ging in de aanval op zoek naar de goede kansen. Door gebruik te maken van de reboundkracht en de goede spelers uit te spelen, wist Regio ’72 het tij te keren. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor Willeke Kloezeman, die de afwezige Annemarije Kerkdijk uitstekend verving.

De 5-7 ruststand in het voordeel van de Vaassenaren werd al snel uitgebreid naar 5-9 en hiermee had de ploeg van coach Pascal Selker een definitief gat geslagen. Regio ’72 speelde ook de tweede helft lange aanvallen waarin veel kansen werden gecreëerd, terwijl Blauw Zwart vaak de bal naar één schotpoging alweer kwijt was. In de slotfase liep Regio ’72, met Ruth Schoemaker als invalster, uit naar een verdiende en ruime 12-19 overwinning.

Regio ’72 neemt nu de derde plek op de ranglijst in met slechts twee punten achterstand op koploper Sparta, dat met 22-19 verloor bij Juventa in Hardenberg. Volgende week speelt Regio ’72 in sporthal De Wieken tegen TDK uit Friesland. Deze ploeg staat op de vijfde plaats, maar op slechts één punt achterstand van de Vaassenaren. Wanneer Regio ’72 de ongeslagen status in thuisduels weet vast te houden en het de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen weet goed te maken, kan de Vaassense ploeg omhoog op de ranglijst blijven kijken.