Regio ’72 doet zeer goede zaken

LEEK De Vaassense korfballers hebben afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door verder afstand te nemen van de degradatiezone. Op bezoek bij het op één plaats lager geklasseerde Rodenburg uit Leek behaalde de Vaassense ploeg een klinkende 10-21 zege.

Na de sprankelende overwinning van vorige week tegen Rigtersbleek stond Regio ’72 er goed voor in de middenmoot. Tegenstander Rodenburg stond net iets lager in de gevarenzone. Bij een overwinning zou Regio ’72 echt afstand nemen van de onderste plekken. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd na een gelijkopgaand duel in een 14-14 gelijkspel.

De wedstrijd begon wederom moeizaam voor de Vaassense ploeg. Het leek alsof de ploeg de lange reis naar Leek bij Groningen nog in de benen had zitten, want het duurde lang voordat Regio ’72 op gang kwam. Omdat de Vaassenaren verdedigend de zaakjes wel op orde hadden en Rodenburg ook geen vuist kon maken, bleven de doelpunten in het eerste bedrijf schaars. Rodenburg had aanvankelijk de leiding, toch wist Regio ’72 de ruststand op 5-5 te bepalen.

Pas na de pauze gooide Regio ’72 de schroom van zich af. De ploeg hield zich beter aan de afspraken en ging geduldig de sterke punten uitspelen. Binnen enkele seconden na de pauze werd de 5-6 gescoord en vanaf dat moment was het Regio ’72 dat de boventoon voerde. Rodenburg leek aanvankelijk nog wat tegen te spartelen, maar Regio ’72 had het vizier nu op scherp staan. De doelpunten volgden elkaar snel op resulterend in een  9-17  tussenstand.

Rodenburg gooide de handdoek in de ring, waarna coach Jasper Keizer ook de wisselspelers speeltijd gaf. Met Kirsten Meier, Ilse Heideveld, Laurens Kozijn en Ricardo Hulleman binnen de lijnen wist Regio ’72 in de slotfase de score verder op te voeren. Met het laatste doelpunt enkele fracties voor het eindsignaal werd de uitslag op een overtuigende 10-21 eindstand bepaald.

Volgende week zaterdag speelt Regio ’72 om 17.55 uur de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat KIOS. Een goede mogelijkheid voor de Vaassenaren om de goede lijn van dit zaalseizoen door te zetten en zich te meten aan een tegenstander waar eerder nog kansloos van werd verloren.

Doelpunten Regio’72
Tim van Huffelen, 7
Rosanne Wassink, 4
Karel Mol, 3
Willeke Kloezeman, 2
Hidde Scholten, 2
Ilse Heideveld, 1
Ricardo Hulleman, 1
Robin Zweekhorst, 1

Ga voor de foto’s naar: http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=1F9781D0AED593A3