Regio ’72 gaat met goed gevoel de zaal in

Het is vooralsnog redelijk spannend in de poule van Regio ’72. Het verschil tussen de middenmoot is klein en de ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd. Dit weekend stond de laatste veldspeelronde op het programma voordat de zaalcompetitie begint. Voor de Vaassenaren betekende dat de return in Emmeloord tegen de hekkensluiter van de competitie. Bij winst gaan de paars-witten met een goed gevoel de zaal in.

Bij Regio ’72 startte Jordi Molendijk in de basis. Ook Ruth Schoemaker keerde na lang blessureleed terug in de startopstelling. Regio ’72 startte zeer scherp en speelde met veel overtuiging. Het dynamische spel waar trainer Stefan van der Worp op hamert, kwam zeker in de 1e helft tot wasdom. Met een 8 – 14 voorsprong gingen beide teams de rust in.

De 2e helft was een heel ander verhaal. Regio ’72 had moeite om het intensieve spel vast te houden en zodoende kwam er wat zand in de motor. Tegelijkertijd kwam Emmeloord wat vaker tot scoren waardoor de thuisploeg langzaam maar zeker terug in de wedstrijd kwam; 11-15. Regio ’72 liet zich echter niet ondersneeuwen en dichterbij dan 4 doelpunten verschil kwam Emmeloord niet, waarbij Jochem van der Haar en Marije van Huffelen in het veld kwamen. In de slotfase mocht Mike Huisman  zijn debuut  maken.

Regio ’72 speelde de wedstrijd zakelijk uit en met een 17 – 21 eindstand gaan de paars-witten met een goed gevoel de zaalcompetitie in.