Regio ’72 geeft overwinning in slotfase uit handen.

Na een moeizaam verlopen eerste deel van het veldseizoen, vatte de hoofdmacht van Regio ’72 het zaalseizoen met nieuwe frisse moed aan. De goed gespeelde oefenwedstrijden voorafgaande aan het zaalseizoen gaven de Vaassenaren voldoende hoop de reeks van verloren wedstrijden van de veldcompetitie te doorbreken. In de uitwedstrijd tegen Elburg liet Regio ’72 ook duidelijk zien dat het eerste klasse waardig is. De Vaassense ploeg had het betere van het spel, maar gaf een voorsprong van 8-11 in de laatste zeven minuten toch nog uit handen. Het verloor uiteindelijk tragisch met 12- 11 van opponent Elburg, dat moest erkennen dat de uitslag geen juiste afspiegeling was van de krachtsverhouding in de wedstrijd.

Regio ’72 begon gedreven en vol vertrouwen aan de wedstrijd. Elburg kreeg, ondanks het luidruchtige getrommel vanuit het publiek, geen grip op de wedstrijd. De Vaassenaren kwamen geen moment in de problemen en bouwden een 2-5 voorsprong op na 20 minuten wedstrijd. Vlak voor de rust verslapte de ploeg echter wat, en gaf het Elburg de mogelijkheid om weer aan te klampen. Dat het vlak na rust weer gelijk stond hadden de Vaassenaren vooral aan zichzelf te wijten. Het speloverwicht werd niet vertaald naar het scorebord, daarvoor werd er te slordig gespeeld in de afronding en werden er te veel punten weggegeven. Regio ’72 leek de draad weer op te pakken, toen het na lange een periode van doelpuntloosheid door middel van twee afstandsschoten van Annemarije Kerkdijk, die de geblesseerde Linda van der Wal verving, weer op twee punten voorsprong kwam. In de laatste 7 minuten van de wedstrijd keerde de wedstrijd. De angst dat het opnieuw mis kon gaan, zorgde voor extra nervositeit bij de Vaassenaren. Rebounds werden niet zorgvuldig genoeg neergezet en vooral aanvallend werd te snel gekozen voor risicovolle individuele acties, in plaats van het goed en rustig opbouwen van een aanval om tot goede kansen te komen en de wedstrijd rustig uit te spelen. Omdat er dan ook nog eens verdedigend een en ander tegenzat, gaf Regio ’72 uiteindelijk de welverdiende punten volkomen onnodig uit handen.

Toch gaf de wedstrijd de Vaassenaren hoop voor de toekomst. Het was weliswaar tragisch hoe de wedstrijd verloren ging, het is wel duidelijk dat de ploeg op de weg terug is. Als de stijgende lijn in het spelniveau van de laatste wedstrijden zich voortzet, zal de ploeg in staat moeten en kunnen zijn, om weer wedstrijden in de eerste klasse te winnen. De eerste kans om dit te doen is zaterdag aanstaande, waar Rheko uit Rheden de tegenstander is. De wedstrijd wordt vanaf 20.35 uur gespeeld in sporthal “de Wieken” in Vaassen.