Regio ’72 geeft veilige voorsprong in slotfase volledig uit handen

Het had zo mooi kunnen en ook eigenlijk moeten zijn. Regio ’72 speelde haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe zaalseizoen. De dag stond in het teken van Fair Play, een uitgangspunt waar Regio ’72 de hele dag aandacht voor had en ook uit wilde dragen op het speelveld. Oranje Zwart uit Zwolle, de bekende tegenstander waartegen de laatste jaren regelmatig oefenwedstrijden gespeeld zijn was licht favoriet. Een goede wedstrijd spelen en zeven minuten voor tijd op een ogenschijnlijk veilige 13-9 voorsprong staan. En dan gaat het mis. In een rommelige, slordige, ongeconcentreerde en spannende eindfase werd de voorsprong uiteindelijk alsnog uit handen gegeven. Een uit Vaassens oogpunt zeer trieste 13-14 einduitslag werd door de Zwollenaren groots gevierd. Logisch als je alleen de eerste en de laatste minuut op een voorsprong hebt gestaan.

Niet alleen de eindfase, ook de eerste minuten van de wedstrijd verliepen niet gunstig voor Regio ’72. Na de snelle 0-1 en 1-1 blesseerde Ruth Schoemaker zich al in de tweede minuut na een vergeefse actie om de bal te onderscheppen. Bij het terugdraaien naar de juiste positie verdraaide ze haar al licht gekwetste knie en kwam ze gelijktijdig ook nog in botsing met een heer van Oranje Zwart. Coach Pascal Selker had snel door dat het gelijk einde wedstrijd voor Ruth betekende en besloot Marije van Huffelen, na de door haar volledig gespeelde wedstrijd in het tweede team, een tweede wedstrijd aansluitend aan haar eerste in te zetten. Regio ’72 kwam de schok van de wel heel snelle noodzakelijke wissel wonderbaarlijk goed te boven en speelde een degelijke eerste helft waarbij het Oranje Zwart steeds net achter de feiten aan liet lopen. In een aantrekkelijke gelijk opgaande strijd werd de hele eerste helft steeds om en om gescoord, waarbij Regio ’72 steeds op voorsprong kwam en Oranje Zwart weer gelijk maakte. Regio ’72 doorbrak deze regelmaat echter in de laatste minuut van de eerste helft, toen Annemarije Kerkdijk middels een afstandsschot de 7-5 ruststand aan liet tekenen.

Ook in de tweede helft speelde Regio ’72 op zich een goede partij, zeker vergeleken de slechte prestatie in de vorige week verloren uitwedstrijd tegen Midlandia. De voorsprong van twee punten werd steeds behouden en later zelfs uitgebouwd naar vier. Toch zag je de spanning al een kwartier voor tijd toenemen. De angst kroop duidelijk in de ploeg en er werd steeds vaker geforceerd gespeeld en er werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Het ontbrak Regio ’72 aan rust en vertrouwen om de wedstrijd gedegen uit te kunnen spelen. Dit had zoals eerder gezegd nooit mogen gebeuren, maar we moeten wel reëel zijn en Oranje Zwart ook complimenteren met het door hen behaalde resultaat. De ploeg is blijven strijden en heeft, zonder de uitgangspunten van Fair Play te verliezen, Regio ’72 uiteindelijk gewoon op kwaliteit verslagen, hoe zuur de laatste minuten voor de paarshemden uit Vaassen ook te verteren zijn.

Komende week speelt Regio ’72 weer een uitwedstrijd. In Hardenberg is Juventa/De Goede Orde de tegenstander waartegen geprobeerd zal moeten worden de eerste punten van het zaalseizoen binnen te slepen.