Regio ’72 grijpt laatste strohalm

Regio ’72 heeft de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Animo in Geldermalsen gewonnen met 14-16. Hierdoor heeft Regio ’72 de laatste plaats overgedaan aan Animo. Regio ’72 heeft nu nog twee loodzware wedstrijden voor de boeg om klassenbehoud veilig te stellen.

De wedstrijd tussen Regio ’72 en Animo startte moeizaam onder luide aanmoedigingen van het publiek in Geldermalsen. Het duurde even voordat beide ploegen op gang kwamen. Regio ’72 nam de overhand en kwam op een 5-8 voorsprong. De ploegen deden echter weinig voor elkaar onder, waardoor Animo terug kon komen tot een 9-9 ruststand.

De tweede helft bleken de doelpunten schaars. Beide ploegen hadden elkaar goed onder controle en tot een 14-14 bleven de ploegen om en om scoren. Ondertussen kwamen bij Regio ’72 de routiniers Karel Mol en Laurens Kozijn binnen de lijnen. Met deze ervaring in de ploeg bleef Regio ’72 in de slotfase het koelbloedigste in de heksenketel in Geldermalsen. Door twee treffers van Hidde Scholten wist Regio ’72 de wedstrijd met 14-16 winnend af te sluiten. Een mooi resultaat voor de Vaassense selectie. Zeker ook omdat Regio ’72 S2 met 17-19 won van Animo S2 en daardoor lijfsbehoud veilig stelde.

Regio ’72 gaat in de stand nu over Animo heen, maar zal ook nog Woudenberg moeten inhalen om lijfsbehoud te bereiken. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Kesteren. Een ploeg die het goed doet, maar Regio ’72 verloor het uitduel op zeer ongelukkige wijze. Dit biedt perspectief voor het thuisduel komende zaterdag in sporthal De Wieken.

Doelpunten Regio ’72:
Hidde Scholten, 4
Tim van Huffelen, 4
Ruth Schoemaker, 3
Leandra Koetsier
Lauren Schoemaker
Bernadet van der Haar
Tijs Schoemaker
Karel Mol