Regio ’72 had het nodig!

Winst… dat is wat het doel was van de korfballers van Regio ’72 1 uit Vaassen en die de winst hadden nodig hadden. En het is ze gelukt tegen de Friese korfballers van Tietjerk 1.

Het team van Tietjerk had de één na laatste wedstrijd verloren met 15-17, evenals Regio ’72. En als er na vijf minuten spelen al vijf keer gescoord wordt, kun je er wel van uit gaan dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden!
De eerste helft ging het nog gelijk op. Regio’72 speelde sterk, fanatiek, doelgericht en vooral met veel plezier. Tietjerk gooide de bal ook regelmatig in de korf en liet zien dat zij ook graag de wedstrijd wilden winnen. Toch hadden de Vaassense korfballers meer balbezit en scoorde nét iets meer dan het Friese team. Wat resulteerde in een ruststand van 9-7.

Dat de spelers in de rust een peptalk van coach Pascal Selker hebben gehad was goed te zien bij aanvang van de tweede helft. Waar in de afgelopen wedstrijden één van de twee wedstrijdhelften goed was, waren nu beide helften goed! Dit hebben ze nodig voor hun zelfvertrouwen en moed om er een leuk seizoen van te maken! Voor de Vaassense korfballers is het hun doel dit seizoen om in de bovenste helft van de standen te eindigen en als ze zo door gaan gaat het ze lukken! Met nog 5 minuten op de klok en een stand van 20-11 is het voor de Friese korfballers wel erg moeilijk om nog met winst naar huis terug te keren. Met een eindstand van 20-12 kunnen ze in ieder geval vol zelfvertrouwen beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sparta in het Groningse Leek.
De doelpunten zijn gemaakt door:  Hidde Scholten 4, Ricardo Hulleman 4, Carmen Gensen 3, Robin Zweekhorst 3, Annemarije Kerkdijk 3, Tim van Huffelen 2, Karin van Huffelen 1 en Karel Mol 1.