Regio ´72 heeft eerste punten van het seizoen binnen

Waar vorige week tijdens de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk beide selectieteams van Regio ´72 zonder punten bleven, was er dit weekend meer succes tegen EKVA uit Almere.

Het 2e team liet zien over veerkracht te beschikken en won in een spannend duel met 1 doelpunt verschil: 13-12. Een mooi voorbeeld dus voor het vlaggenschip van Regio ’72 om de 4 punten in Vaassen te houden.

De korfballers uit Vaassen begonnen geweldig aan de wedstrijd en na 5 minuten stond er een 4-0 stand op het scorebord. Echter zakte het spel na de goede start helemaal in en wist EKVA 5 keer achter elkaar te scoren waardoor Regio ’72 weer in de achtervolging moest. In de tweede fase van de 1e helft herpakten de Vaassenaren zich en knokten zich terug naar een 7-5 voorsprong. Vanaf dit moment hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht en dit resulteerde in een 9 – 9 ruststand.

In de tweede helft startte Regio ’72 eigenlijk identiek als aan de 1e helft; scherp, met overgave en met vertrouwen in elkaar werden er 6 doelpunten achter elkaar gescoord zonder tegendoelpunt van EKVA. Bij deze 15 – 9 stand was het echte verzet van de bezoekers wel gebroken.

Regio kreeg in de 2e helft, door goed en geconcentreerd verdedigen, slechts 3 tegendoelpunten te verwerken en liep richting het einde comfortabel uit naar een 20-12 eindstand. Mooi detail is dat alle dames en heren van tot scoren kwamen. Een echte teamprestatie.

Na de verloren 1e wedstrijd van vorige week, waar het spel overigens zeer positief was, was dit natuurlijk een hele mooie opsteker voor coach Pascal Selker en zijn team. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd, op gras, tegen Exakwa uit Lelystad. Met een overwinning in Lelystad zal Regio ’72 hele goede zaken kunnen doen om aansluiting te vinden met de subtop in de 2e klasse D.