Regio’ 72 heeft smaak te pakken

 

VAASSEN Nadat vorige week degradatiekandidaat Dos WK werd verslagen wist Regio’ 72 deze week ook middenmoter Asko aan de zegekar te binden.

 

Opgewarmd door een prima overwinning van het tweede team begonnen de Vaassense korfballers aan de wedstrijd. De eerste helft hielden de ploegen elkaar mooi in evenwicht. Ondanks dat de trainingen van Regio’ 72 deze week in het thema van het afronden stonden, bleek de Assense formatie daarin toch iets scherper en bleef aan de goede kant van de score. Met een ruststand van 8-9 was echter nog alles mogelijk voor de Vaassenaren.

karelenwilleke

In de tweede helft trok Regio’72 de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. In verdedigend opzicht bleef een van de Asko heren moeilijk te stoppen, maar de Vaassense aanvallen werden langer en de doelpunten hingen in de lucht. Luidkeels aangemoedigd door de Purple Hooligans forceerde Robin Zweekhorst op 12-13 een strafworp die door Karel Mol koelbloedig werd verzilverd. Nu was het er op en erover, en liep Regio’ 72 uit naar 16-13. Een spannende slotfase volgde waarin Asko nog eenmaal naderbij kroop tot 17-16. De Vaassenaren gaven de overwinning echter niet meer weg, eindstand 20-16

 

Opvallend verschil tussen beide ploegen was de verdeling van de aanvalskracht. Waar bij Asko het gevaar vooral van twee heren moest komen, wisten de Vaassenaren met name in de tweede helft meer kansen vanuit de gehele breedte van de ploeg te creëren. Uiteindelijk resulteerde dit in een prima overwinning.

 

Doelpunten Regio’72

Tim van Huffelen, 5

Karel Mol, 5

Hidde Scholten, 4

Robin Zweekhorst, 3

Marije de Boer, 2

Rosanne Wassink, 1