Regio ’72 herpakt zich tegen Harkema

Na de teleurstellende verliespartij tegen DTS uit Surhuisterveen vorige week, zijn de korfballers uit Vaassen gebrand op revanche. Ditmaal trof het in Harkema 1 een team dat, net als DTS, niet onderschat mag worden. Zaak dus voor Regio ´72 om scherp te blijven, en minstens zoveel werklust op de mat te leggen als de tegenstander.

Na een wat onrustig begin deed Regio ´72 wat het vorige week eigenlijk naliet: Kansen benutten. In eerste instantie kwam de thuisploeg nog op een 2-1 voorsprong, maar door 7 doelpunten op rij te scoren, sloegen de Paars-witten een gat van 6; 2-8.
Harkema profileerde zich als een stugge ploeg, zocht vaak de statische oplossing en kreeg een aantal gevaarlijke kansen door in de 1 tegen 1 te spelen. Regio ’72 pakte dit echter goed op en liet de Friezen niet al te dichtbij komen. Bij een 6-9 stand gingen de teams de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft vergrootte Regio ’72 het gat gelijk weer naar 4; 6-10. Dit gat bleef de rest van de wedstrijd intact doordat beide teams om en om tot scoren kwamen. Harkema bleef het proberen, maar ontbeerde de echte aanvalskracht om nog een vuist te maken. Regio ’72 deed wat het moest doen en bleef mee scoren om zo de voorsprong te behouden.

Bij een 16-21 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een belangrijke en goede overwinning van de Vaassenaren, tegen wederom een stugge ploeg.
Volgende week wacht zowaar weer een thuiswedstrijd, tevens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Emmeloord is dan de tegenstander, en om aansluiting te houden met de top van de poule, is een goed resultaat weer van groot belang.

 

Doelpunten Regio ’72:

Bart Bosman   4
Tijs Schoemaker  3
Carmen Gensen  2
Ricardo Hulleman  2
Anne Stegeman  2
Ruth Schoemaker  2
Hidde Scholten  2
Bernadet van der haar  2
Pieter van der Giessen  1