Regio ’72 herpakt zich tegen Sparta Nijkerk

Het 1e team van Regio ’72 bevindt zich in een lastige periode. Er wordt relatief weinig gescoord en de afgelopen wedstrijden eindigden helaas aan de verkeerde kant van de medaille. Dit weekend stond er weer een pittige pot op het programma en wel tegen Sparta uit Nijkerk.

Bij Regio ’72 begon Tijs Schoemaker in de basis. Dit in verband met de blessures bij Ricardo Hulleman en Bart Bosman.

Waar Regio de afgelopen wedstrijden wat stroef begon, was daar in Vaassen weinig van te zien in de eerste fase. De paars-witten begonnen scherp en fris en dit resulteerde al gauw in een mooie voorsprong: 4-1. Dit was het moment voor trainer Stefan van der Worp om een time-out aan te vragen om aan te geven dat dit de manier is om gehandhaafd te blijven in deze moeilijke poule.

Weliswaar zakte het hierna ietwat in, maar Regio bleef de voorsprong behouden en met een 8-5 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft kwam Sparta Nijkerk wat terug. Het verschil werd op een gegeven moment 1 punt maar Regio ’72 liet zien dat het, ondanks de recente uitslagen, over een goede ploeg beschikt met scorend vermogen over alle schijven. Sterker nog, Regio speelde de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Vol overgave en met een hoop strijdlust bleven de Vaassenaren aanzetten en naar de goede kansen toewerken.

Daarnaast werd er ook sterk verdedigd en had Sparta Nijkerk moeite om tot goede aanvallen te komen.

Met een 15-12 eindstand kan Regio ’72 terugkijken op een zeer goede wedstrijd. Tegen een op papier sterkere tegenstander lieten de Vaassense korfballers zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Het biedt hoop voor komende week als er weer een hele lastige uitwedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad op het programma staat. Eén ding is zeker: In deze poule kan iedereen van mekaar winnen en als Regio het niveau blijft halen van de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk, kan er nog veel moois gebeuren.