Regio ’72 hervat veldcompetitie met winst op Haarlem.

Na de zware zaalcompetitie waar Regio ’72 zich na een moeizame strijd knap wist te handhaven in de eerste klasse, stond de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie al weer op het programma. Regio ’ 72 deed uitstekende zaken, door tegenstander Haarlem geen kans te geven en met 10-6 te verslaan.

De weersomstandigheden tijdens de hervatting van het buitenseizoen waren slecht. Het was koud en er stond een sterke gure wind, geen omstandigheden om een hoogstaande partij korfbal op het kunstgras af te kunnen werken. De Vaassense korfballers hadden zich echter goed op deze omstandigheden ingesteld. Alhoewel het scoreverloop in de beginfase gelijk op ging, en de ploeg ook even op een achterstand gezet werd, raakte Regio ’72 geen moment het vertrouwen kwijt. Er werd rustig gewerkt aan een goed positiespel en schotpogingen werden, gelet op de wind, weloverwogen alleen vanuit gunstige schotposities gedaan. Na het missen van een aantal opgelegde kansen, werd de spelwijze uiteindelijk beloond, en kon de ploeg met een hoopgevende 6-4 ruststand even van de warme thee genieten. Na de pauze was het duidelijk dat de korfballers van Regio ’72 niet van plan waren de voorsprong uit handen te geven. De wedstrijd werd vastbesloten en sterk uitgespeeld en de tegenstanders uit Haarlem kregen geen enkele reden om zich ook maar enkele illusies te maken. Regio ’72 haalde het eindsignaal zonder problemen en verruilde het gure speelveld bij een keurige eindstand van 10-6 voor de warme eigen kantine waar de overwinning gevierd kon worden.

Met elf behaalde punten na acht wedstrijden draait Regio ’72 bovenin in de competitie mee, en lijkt het halen van de doelstelling (volgend seizoen net als dit seizoen zowel op het veld als in de zaal uitkomen in de eerste klasse) al bijna een zekerheid. Volgende week volgt de lastige derby tegen Steeds Hooger. Regio ’72 moet dan in Apeldoorn proberen deze ploeg, die ook uitstekend bovenin de poule meedraait, te verslaan. Dat zal ongetwijfeld lastig worden. Steeds Hooger zal in eigen huis gebrand zijn om zich te revancheren voor de in september met 12-10 verloren wedstrijd tegen de korfballers van Regio ’72. Reden genoeg om uit te kijken naar dit duel dat zaterdag 7 april vanaf 15.30 uur gepland staat op het sportpark orderbos in Apeldoorn.