Regio ´72 hervat veldseizoen met zwaarbevochten overwinning op Elko

Het veldseizoen is weer begonnen voor de Vaassense korfballers. Waar het 1e team na een zeer ongelukkig zaalseizoen degradeerde naar de 3e klasse, is het op het veld totaal omgekeerd. Met een stevige tweede plek achter koploper de Parabool hoopt het vlaggenschip van Regio ´72 de herstart van het veldseizoen een goed vervolg te geven tegen Elko uit Elim.

Met Erica Oosterhoff in de basis begon de wedstrijd in een zonovergoten Elim wat stroef. Het grasveld was niet optimaal en door de warmte moesten beide teams behoorlijk acclimatiseren onder deze omstandigheden. Gelukkig voor Regio ‘72 schoot vooral Hidde Scholten de eerste helft met scherp door de eerste 4 doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Zoals eerder gezegd hadden zowel Regio als Elko moeite met de afronding van de kansen. Toch wist Regio een gaatje te slaan en met een 6 -8 tussenstand gingen de teams de kleedkamer in.

Na rust begonnen de Vaassenaren voortvarend en scoorden snel twee keer via de dames: 6 – 10. Dit verschil van 4 doelpunten werd vastgehouden en zelfs nog uitgebouwd naar 5 doelpunten: 8 – 13. In principe was dit gaatje groot genoeg om de wedstrijd netjes uit te spelen. Er werd immers dusdanig weinig gescoord door beide teams. Echter lieten de Vaassense korfballers het toch nog spannend worden in de slotfase en scoorde Elko nog een aantal keren snel achter elkaar wat resulteerde in een 13-14 eindstand.

Een zwaarbevochten overwinning, maar wel een hele belangrijke voor Regio 1 om toch nog in het zicht te blijven van koploper De Parabool, dat op haar beurt maar nipt wist te winnen van laagvlieger Thrianta: 21-20. Dit biedt perspectief voor de eerstvolgende wedstrijd in Vaassen tegen de Groningse studentenclub.

Het 2e team van Regio speelde na het 1e en heeft hele goede papieren om op het veld kampioen te worden in de 3e klasse. In tegenstelling tot het 1e team kende de reservesn van Regio ‘72 een eenvoudige middag tegen Elko 2. Het krachtsverschil was dusdanig groot dat de Vaassenaren geen moment in de problemen zijn gekomen: 8-21.

Een goed resultaat en een lekker begin voor de selectie van Regio ’72!

Doelpunten Regio ’72 1:

Hidde Scholten: 6
Ruth Schoemaker: 3
Leandra Koetsier: 2
Tijs Schoemaker: 1
Bernadet van der Haar: 1
Bart Bosman: 1